Gå till innehåll

Niclas35

Medlemmar
  • Inlägg

    83
  • Blev medlem

Inlägg postad av Niclas35

  1. Funderar på att sälja min videokamera, då det inte längre finns tid att filma.

     

    Jag har alltså en Panasonic AG-HMC41E som jag köpte för tre år sedan. Den funkar utmärkt och jag har ett extra batteri och kvittot kvar.

     

    Men hur mycket kan man få för den, någon som vet?

    Har sökt lite på blocket och filmprylar.se men hittar ingen tidigare annons på just den kameramodellen.

     

    Tacksam för svar.

     

    //Niclas

  2. Om du backar ett steg och kollar mappen för Premiere Pro? Den kan du också testa att kasta i papperskorgen och köra export igen.

     

    By the way: har du haft ex CS3 eller Flash Catalyst CS5 installerat och nyligen avinstallerat dom?

     

    /Max

     

    Funkar inte nu heller. Så nu gjorde jag så att jag exportera genom After Effects istället. Men det hade ju varit smidigt att kunna exportera i Premiere.

     

    De programen har jag aldrig haft, på den här datorn.

  3. Testa att ta bort Prefrences mappen: Users > "Username" > Library > Preferences > Adobe > Adobe Media Encoder.

     

    Släng mappen 4.0 i papperskorgen (PPro/AME avstängd) och starta om programmen.

     

    //Max

     

    Hjälpte inte, fortfarande samma problem. Den mappen var dock tom, men det kanske den ska vara?

  4. Det händer inget när jag trycker på: File - Export - Media...

     

    Efter att jag tryckt på "Media..." så kommer det bara upp en liten ruta som loadar lite snabbt och försvinner. Encore startas inte ens.

     

    Kan jag komma åt de alternativen som finns under "Media..." på något annat sätt? Eller kan jag göra en vanlig avi fil på något annat sätt?

  5. Det är nog inte så bra om den där filmen ska representera skolan. Känns inte som filmen är det minsta genomtänkt och den är på tok för oseriös. Ni borde ha lagt ner mer tid på att planera och genomfört det lite mer seriöst.

  6. CS4 stöder MTS - inga äldre versioner. Dock är alla Long GOP format sega som sirap i AE så man kan med fördel koda om AVCHD, HDV, XDCAM EX/HD.

     

    Jag brukar koda om till:

     

    - Om jag är petig - QuickTime Animation eller Decklink Uncompressed.

    - Mindre petig - Decklink MJPEG (ladda ner ex Decklinks drivers för ett HD Extreme kort på deras webbsida, även om du inte har kortet i fråga. Codecen kommer med per automatik).

     

    Lagarith lär också vara bra - har liten egen erfarenhet dock.

     

    //Max

     

     

    Hur kodar jag om till Quicktime Animation eller Decklink Uncomp. då? Hittar bara quicktime men inget som heter animation. Dessutom testade jag att exportera ett klipp och det blev inget. Premier laddade en stund och sen när det blev klart fanns det ingen fil??

  7. Hur gör ni när ni ska lägga till en effekt i eran film medhjälp av After effects? Exporterar ni det klippet ni vill jobba med och sen importerar det i After effects, eller tar tvärtom? Låter kanske som en dum fråga men jag undrar vilket sätt som är smidigaste? Det verkar inte som After effects stödjer MTS och då måste jag på något sätt göra om det filmade materialet till ett fromat som stöds av A.E.

     

    Tack på förhand.

  8. Gå till File > New > Sequence och kolla om du öht skapa några AVCHD, XDCAM eller HDV-Timelines. Finns någon/några av dess tillgänliga?

     

    Om ja eller nej, gå till Window > Deactivate och avaktivera Premiere Pro och gå sedan till Adobe CS4 Clean Script och följ instruktionerna. :)

     

     

    Ingen av dem finns, men de fanns ju förut...

     

    Hittade inget deactivate, men nu håller jag på och följer clean script grejen. Får se hur det går.

  9. Kan du testa att importera eller exportera några andra MPEG-filer. Det kan vara så att PPro har trillat över i Trial-version mode och då fungerar inga MPEG-filer.

     

    //Max

     

    Jag har inga andra MPEG-filer på datorn. Jag försökte att exportera och den filen försvann, stod att exporteringen gick bra men det finns ingen fil dit jag valde att spara den. Det går inte kolla på något annat sätt och vad gör jag åt det, ominstallerar?

  10. Markera ett klipp i Project panel och högerklicka på det och välj Link Media.

     

    Finns klippen kvar på hårddisken fungerar det, är dom raderade går det inte.

     

    Problemet är inte så enkelt. För om jag gör detta och bläddrar fram filerna kan jag inte ens klicka på den. De är sådär gråa/genomskinliga. Det går inte ens att importera nya MTS-filer. Det är som att stödet för filerna har försvunnit.

  11. Tror att rubriken förklarar problemet ganska tydligt men för att förklara lite mer ingående...

     

    Jag filmar med en Panasonic-kamera och redigerar i Premiere CS4, allt har fungerat bra i någon vecka nu. Jag har bara importerat MTS-filerna från kameran direkt in i Premiere och kört på. Men sen helt plötsligt fungerar inte MTS-filerna som jag lagt in i Premiere, nu ser jag bara den röda rutan ("media offline", eller vad det nu står) och har jag riktig otur så hänger sig programmet när jag klickar på klippen i tidslinjen.

     

    Varför fungerar det inte helt plötsligt och vad ska jag göra? Jag har inte gjort några systemändringar, vad jag vet iaf. Det fungerade som de skulle i helgen.

  12. För DVD använder du MPEG2-DVD och ser till att ändra Field Order från Lower till Upper om du har HD på Timeline. Bitrate beror på hur långt det är. Jag brukar använda CBR och aldrig gå över 6.5 Mbps.

     

    Vimeo har jag inte laddat upp något till, men dom tar väl bara emot 24p eller 30p har jag för mig. Jag har inte testat så ingående hur man gör om tex 50i till 24p, så jag har inga direkta tips att ge dessvärre.

     

    Men då vet jag hur man fixar DVD iaf. Exporteringen är ju ett senare problem, så det tar jag då. Huvudsaken är att det fungerar att importera och redigera som det ska. Tack för din hjälp, riktigt bra support!

  13. Ja, om du berättar var materialet är tänkt att spelas upp. Det är olika för DVD/Blu Ray/Web, mm, mm, mm. :)

     

    Ja just det, tänkte så långt... Ett för att bränna på DVD och ett för att streama igenom Vimeo, gärna i HD då, skulle vara trevligt att veta.

  14. Välj ett Preset som heter AVCHD 1080i25 (50i).

     

    Men, framförallt skall du högerklicka på bilden i Program panel och se till att Quality står på Highest Quality. Den står nu på Automatic Quality, och det är därför du ser störningar i bilden.

     

     

    Tack så mycket för hjälpen, nu ser det bättre ut!

     

    Har du något tips på vad man ska ha för inställningar när man exporterar då?

  15. När jag importerar filmen i Premiere så blir det som "störningar" i bilden. Det blir stora pixlar och brus lite då och då. Jag antar att det har att göra med formatet eller något. Mitt problem är att det finns väldigt många olika val av format, vilket ska jag välja när jag skapar ett nytt projekt? Och måste jag göra om det formatet som kameran filmar i?

     

    Filmar med en Panasonic Ag-hmc41e (1080i) och redigerar med Adobe Premiere CS4 på en iMac.

  16. Jag redigerar AVCHD från en HMC151 på en MacBook Pro 2,33Ghz/3Gb ram. Premiere är som sirap med AVCHD så länge du inte sitter på ett kärnkraftverk. Jobbar du bara i Final Cut (se upp för 720p på Final Cut Express) så fungerar det fint!

     

    Då får jag kanske överväga att gå över till Final Cut.

     

    Hur är det med After Effects, har du testat det? Det är lite svårare att ersätta.

  17. Men ändå fungerar det mycket bättre i verkligheten än på pappret?

     

    AVCHD har ju fått mycket skit för att kräva så mycket ändå går det hur bra och smidigt som helst att redigera på en "simpel" iMac för 11.500kr.

     

    Det är klart att det går ännu bättre och snabbare om du kör en mac pro för 30.000:- men frågan är om det är värt det.

     

    Är pengar inget bekymmer så är det väl bara köra på det bästa som finns där ute.

     

    Jag har ju inte hur mycket pengar som helst så jag vill bara ha en dator som det fungerar bra på. Behöver inte en dator för att kunna skryta med att den är så bra. Samtidigt vill jag inte att det ska ta 2 timmar att rendera en minut film.

     

    Men tycker du den duger till att redigera FullHD på eller borde jag spara ihop mer pengar?

  18. Det finns ju närmare 10 000 liknande trådar men jag lyckades inte hitta svar på min fråga i någon av dem.

     

    Jag har en Panasonic Ag-HMC41E som filmar i Full HD och nu behöver jag en nya dator att redigera materialet på, tror ni att denna ny iMac räcker till? Jag redigerar i Adobe Premiere CS4.

     

    iMac 21.5"

    3.06 GHz Core 2 Duo

    ATI Radeon HD 4670

     

    http://www.macoteket.se/ProductSheet.aspx?prd=16826406&ppk=pg3738

     

    Tacksam för snabbt svar!

  19. njaa knepigt tycker inte "jag" det är. Det handlar om vilket arbetsflöde man vill jobba med. Vissa vill ha automatik, vissa vill göra saker själv/manuellt. Finns ju fördelar och nackdelar med det som med allt annat.

    I detta fallet så skaffar man t.ex. Cinforms kodek och installerar den och då kommer Premiere att i princip funka precis lika bra.

     

    Om det skulle vara smidigare med en Mac bara pga. den anledningen finner jag svårt att tro. Avid har samma automatik med att den gör om filerna (till ex. DNxHD) när den importerar. Så det har inte med plattformen att göra utan redigeringsprogrammet.

    Och har man t.ex. Cineform och ett arbetsflöde med Premiere så vore det ju ganska oekonomiskt och onödigt att köpa Mac och FCP bara för att kunna importera en filtyp.

    Nu kanske man tom. kan installera en kodek som Cineform och så gör den om filen automatiskt vid import i Premiere, men om det faktiskt fungerar så låter jag vara osagt. Det kan Max svara på annars.

     

    Googlade lite snabbt på Cinforms kodek men hittade inget vettigt direkt. Vad kostar den och var får man tag i den?

     

    Fast med MAC behöver man inte skaffa någon kodek för då finns det redan, eller?

     

    Ursäkta att jag är lite trög, men detta är inte mitt "huvudområde" riktigt. Och tidigare har jag gjort många dumma val som kostat mig mycket pengar. Vill bara vara säker på att allt ska bli rätt den här gången.

  20. Som j3n5 skriver så gör FCP om AVCHD-formatet till ett annat "mer lättare format" (normalt till ProRes) vilket gör att det går bättre att redigera i.

     

    Gör du samma sak på en PC så är det samma sak, det kommer gå lättare i Premiere. Dock måste man göra det manuellt, och till ett annat format, till t.ex. Cineform-format, då skapandet av ProRes-filer är låst till FCP/Mac

     

    Så haka inte upp dig på att det är bara datorn som är problemet tro inte att allt kommer lösa sig bara för att du köper en snabbare dator.

     

    Så det skulle vara smidigare och enklare att ha en MAC för då sköter den det där automatiskt? Eller är det lika knepigt som det låter att göra det manuellt?

  21. Blir det dyrare att köpa en PC med 4 kärnor än en MAC? Vad jag har fått för mig ligger MAC högre i pris, men det kanske är värt det. Är inte så sugen på att betala 20 000 för en dator, men måste jag för att det inte ska gå segt så.

     

    Har tidigare alltid kört med PC men om det finns fördelar med Apples maskiner så är jag öppen för det också. Tänker dock inte byta från Premiere, inte i dags läget.

     

    Jag har storebror AG-HMC151. Jag redigerar i princip allt material på en Macbook Pro 2,3Ghz/3Gb ram (2 år gammal). Det går väldigt bra i Final Cut. Jag redigerar en del på en Imac 2,8Ghz/4Gb ram, det går lite fortare. Jag redigerar en del på en HP Quad 2,5Ghz/4Gb ram (32-bit), Premiere CS4. Det är segt som sirap och kraschar vid större projekt.

     

    Mitt råd är alltså Mac/FCP. Tom en Mac mini fungerar OK med AVCHD. Dock på grund av att du konverterar materialet till Apples ProRes istället för att redigera native som Premiere gör.

     

    Vill du ha PC ska du satsa på 4 kärnor, gärna i7, minst 6Gb ram, 64-bits operativsystem (Premiere är 32-bitars men kan adressera mer minne till varje kärna) och snabba hårddiskar. Har man nog med kraft för att redigera native är det ju smidigt. Men smakar det så kostar det.

×
×
  • Skapa nytt...