Gå till innehåll

Pipan

Medlemmar
  • Inlägg

    54
  • Blev medlem

Inlägg postad av Pipan

  1. Tidningsurklippet::

     

     

    Los Angeles

    Man found dead in

    downtown loft

     

    "The body of Jo...[unreadable]...[a]ntham of

    New York was discovered shortly after 4

    a.m. in the...[unreadable]...of Grand

    Avenue. Ted...[unreadable]...man at The

    Tower...[unreadable]...heard loud

    noises...[unreadable]...antham's loft.

    [unreadable]... [sa]fety, he

    [unreadable]...discovered the

    [unreadable]...a beam in the

    [unreadable]...[ac]cordin[g]...[unreadable]..."

     

     

     

     

  2. Orkar inte leta hela tråden ifall någon postat detta innan.

    Men det verkar som någon löst mysteriet Lost.

    Kort sagt så...

     

     

     

     

    ...handlar allt om en tidsmaskin där man använder sig av sk. maskhål alt. svarta hål. Tidsresor är i verkligheten teoretiskt möjliga men det går åt enorma mängder energi vilket gör det praktiskt omöjligt i dagsläget. Googla spacetime och wormhole.

     

    Men med kvantumfysik eller liknande kan svarta hål skapas och det kanske kan vara något sådant som bedrivs på ön. I sådana experiment behövs elektromagnetism för att accelerera partiklar.

     

    Iaf...för att tidsresor ska vara möjliga behövs två portaler, och enligt denna teori ska den ena portalen ligga på ön. Den andra portalen finns på institutet Mittelos (lostintime) som värvade Juliet till ön.

     

    Denna portal följer den normala tidslinjen medans den på ön blir kvar i det förflutna genom att den återställs tillbaka det antal minuter som skillnaden vid skapandet var, dvs 108 minuter. (Lite osäker på varför det är just 108 min). Men genom att portlen på ön återställs ökar tidsglappet mellan de båda portelerna.

     

    Frågan är alltså inte var ön befinner sig, utan när. Planet kraschade in i tidsbubblan som gjorde att de kom in i det förflutna men samtidigt kraschade i "nutiden". Förklarar en hel del händelser, tex:

     

    * Naomi berättade att de hade hittat planet och alla var döda. Planet kraschade alltså i nutiden men samtidigt reste de tillbaks i det förflutna.

     

    *En känd teori med tidsresor är en paradox om vad som skulle hända om man reste tillbaka i tiden och dödade sin egen far. Det kanske förklarar en hel del händelser och konflikter med fäder i serien.

     

    *Barn som reser tillbaks i tiden innan de var födda och dör blir en omöjlighet och den kraften som symboliserar universums metod att undvika sådant symboliseras av smokie. Och förklarar också varför the others kidnappar barn så att inte något sådant inträffar.

     

    *Att the others vet precis allt om passagerarna beror på att de gör researchen i nutiden och har alltså haft ca 20 år på sig att researcha.

     

    *Ön helar inte. Att Locke kan gå beror helt enkelt på att han på ön ännu inte har fallit från fönstret. Kanske han också vet detta och därför inte vill ta sig från ön tillbaka till nutiden?

     

    *I ett avsnitt ser man desmond i nutiden minnas tillbaka ö-tiden som flashbacks. Och känner även igen Charlie när han ser honom.

     

    *Det förklarar varför en del (Alpert) inte tycks åldrats något alls sedan Ben kom till ön som ung. Eftersom tiden återsätts står de i stort sett stilla i tiden. Fram tills dess att the swan förstördes. (Vilket inte verkar gälla Ben men Alpert var där innan honom)

     

    *Desmonds förmåga att se in i framtiden kan kanske ha med återställandet av tiden att göra. Han verkar se framåt ca någon timme vilket stämmer med återställandet på 108 min. Allt han ser har alltså hänt innan tiden ställdes tillbaka med knappen.

     

    Även om det inte är hela sanningen borde ön vara det förflutna eller någon alternativ tidslinje/universum.

     

    Ska bli mkt intressant i natt när säsongsavslutningen dyker upp. Inte omöjligt

    att portalen ligger i anslutning till "The Looking glass" som anspelar på Alice i underlandet med namnet och logotypen, som förutom en vit kanin innehåller ett svart hål. (Om nu teorin stämmer...)

     

    Kan tillägga att om så är fallet är det mycket likt Langoljärerna som är en filmatisering (och tv-serie) från en bok av Stephen King. Ett plan flyger in i det förflutna och upplever varelser som "städar upp det förflutna". Damon är som bekant ett stephen king-fan.

     

    Detta var en liten kortfattning från teorin...

     

     

     

    ...som finns att läsa här:

     

    http://lost-theories.com/theories/2007/may/07/great-gedanken-experiment-tale/

  3. Jo har exporterat mina klipp som quicktime, avi osv.. MEN då kommer inte hela animationen med, den liksom hoppar över saker, har flaxande fåglar, de flaxar inte längre. Mina masker fungerar inte. Vad är felet?

     

    Flash exporterar bara en tidslinje till de vanliga filmformaten, dvs om du exporterar _root kommer inte MovieClipens tidslinjer att vara med.

  4. Undrar lite vad som är ett rimligt pris för multicam-filmning av t.ex en rockkonsert av medelstorlek. Ca 4 kameror, ljudinspelning samt efterarbete som klippning och ev. DVD authoring.

     

    Såklart beroende på kvalité men kan ju fråga lite hur ni andra skulle beräkna ett pris.

  5. Det kan ju vara så att det är något som muppar sig, jag har t.ex. lagt på en logotyp i ett eget videospår på MC-tidslinjen. Men den syns inte i premiere, endast på exporterade resultatet. Kanske samma med övergångar..får testa och se

  6. Om man ska dela upp en längre video i mindre delar, gör man det smartast i premiere (dvs exporterar en bit i taget), eller eporterar hela och delar upp i virtual dub?

     

    jag ska även de-interlaca materialet och behöver veta om jag ska resiza först och de-interlaca sen, tvärtom, eller båda på samma gång genom att applicera resize och deinterlace-filter i V-dub.

     

    tack.

  7. finns en de-interlace kryssruta i export-dialogrutan. men det kanske är fel ställe att göra det på?

     

    jag har hört tvärtom att det kan skilja mkt beroende på vad man använder för att de-interlaca

  8. De-interlace är för att bli av med de där klassiska tv-ränderna som blir ganska störande när man ser videon på en datorskärm,

    innebär oftast (alltid?) att man slänger bort hälften av informationen så fälten flätas samman, nåt åt det hållet iaf.

     

    Så det blir ingen kvalitéförlust om man exporterar okomprimerat från Premiere,

    slänger in i After Effects, exporterar igen och sen slutställer allt i t.ex Encore?

    Det har jag svårt att tro, så jag antar att man ska jobba på ett visst sätt mellan dem?

     

    Sen det jag undrade, när i processen är det bäst att lägga till logga och eftertext (förstår att det ska ske innan komprimeringen men hur brukar ni göra)?

     

    Och när i processen är det bäst att de-interlaca?

     

    Tack.

  9. Har några frågor rörande vilken ordning man bör lägga på och fixa saker med en video.

     

    Om man börjar med capture-momentet direkt in i Premiere, och därefter gör sin klippning, hur bör man sedan gå vidare om man vill göra dessa saker:

     

    A. Lägga på logotyp och eftertexter

    (B.) De-interlaca

    C. Komprimera till webben / DVD

    D. Lägga på effekter i AE.

    (E.) Menyer och annat DVD-arbete

     

    Punkt C skiljer sig alltså, eftersom jag behöver olika versioner. En till webben och en till DVD med menyer osv. Så jag antar att jag behöver två svar. Och de-interlace-momentet behövs såklart inte till DVD-versionen.

     

    Materialet är DV PAL och blir vid okomprimerad exportering från premiere ca 20 Gb.

     

    Tack.

  10. Jodå det finns studioalbum men det brukar alltid skilja sig en del i liveversionerna så det skulle nog bli ganska mycket trixande att få det att passa någorlunda.

     

    Har försökt lite med EQ men det blir bara värre om man drar upp något, skorrar och har sig.

     

    Så jag vet inte, nåt plugin kanske? Förslag?

  11. Jag har en konsertinspelning som inte blev riktigt bra, det är en rockkonsert och resultatet blev som om nån stått en bra bit ifrån konserten och spelat in med MiniDisc. Allt låter avlägset, ingen direkt bas och det hela är lite "ihopflutet".

     

    Jag insér att det kanske inte går göra underverk men det är ganska viktigt att iaf göra något för att förbättra läget, så jag undrar om någon har erfarenhet och tips på vad man kan göra åt det.

     

    Jag använder Adobe Audition 2.0.

     

    Om någon med erfarenhet av ljudredigering vill lyssna kan kort sample skickas.

     

    Tack.

  12. Jag har ett multicamprojekt med 4 st videokällor.

    På Multicam-tidslinjen går det plötsligt itne höra något ljud.

     

    Alla ljudspår är aktiverade på main-tidslinjen och i multicamfönstret är

    det valt "Audio follows Video".

     

    En skum grej när jag ska spela upp multicamen (ENTER) är att då istället main-tidslinjen börjar spela från start (MED LJUD).

     

    Men om jag på multicamen trycker SPACE eller Play-knappen spelas endast video upp, knäpptyst. OCH, markören står helt stilla, dvs visar inte korrekta positionen.

     

    Detta är inget tillfälligt för jag har startat om WinXp och raderat alla MediaCashe och Previews, men det blir alltid samma.

     

    Och det är endast i detta projeketet problemet märks ska jag tillägga, vilket iofs är det enda multicam-projektet jag har för tillfället.

     

    Jag har testat att sätta Audio Hardware tillbaks till Premiere Pro Windows Sound istället för NVIDIA Asio, vilket inte heller hjälper.

     

    Någon som har någon som helst aning vad man ska göra?

     

    Edit: När jag trycker mig fram frame för frame med Step-forward-knappen hör man ljud, alltså korta bitar för vajre tryck.

×
×
  • Skapa nytt...