Jump to content

henrikjensen

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. haha, jo det har du helt rätt i, att man lätt har sönder dem.. men kontakten som sådan gör dessvärre ingen skillnad.. (Annars hade vi haft telepluggar överallt! så ser det inte ut!) Hehe, jo.. det gör det i (musik)studion iallafall. Vi har nästan bara tele, kvarts-tum dock.
 2. Hej! HC1:an är inte ens 20 cm. Den är bättre än HC3:an, kolla in dvinfo.net forumet där har dem jämfört. Det är meningen att HC3:an ska vara en upgrade eller den "nya" modellen, men den är generellt sämre, och har mindre manuella funktioner.
 3. (citat)FireWiren är IMHO snabbare.(/citat) vad betyder IMHO? :-) firewire är inte snabbare än USB 2, om det är vanlig firewire.
 4. jo det är sannt, självklart behöver du fantommatning (om micarna kräver det) men att det skulle vara något fel på ingångarna låter inte troligt. det blir inte generellt sämre ljud beroende på om det är en XLR ingång eller en tele ingång. Ja, jag tycker också det blir bra bild med kameran :-) strålande.
 5. Jag har tänkt köpa Letus35 i dagarna. Har set testbilder med den och min kamera, men är ingen expert på engelska ;-) så jag tänkte höra om någon här hade några erfarenheter. Det med fästena var bra påpekat, men jag tror inte det blir några större problem att hitta några som passar, om jag däremot hade haft ett redan hade det ev. varit värre ;-) tack för hjälpen!
 6. "crap" ? så du menar att det skulle vara sämre ljud med minitele ingången?
 7. Nej, den har givetvis ingång för ljud :-)
 8. Danell Dator kan man få mycket billigare.. om man kör PC.. AMD 64, 3,4 Ghz finns för UNDER 10.000. Jag sitter med en sån i music studio och kör Pro Tools. Jag tycker den går bättre än G5:orna som jag arbetat med tidigare.. Jag redigerar även bild & film med den, men har inte gjort någon gämförelse med Mac där och de visst är där skillnad på musik och ljud, men man behöver inte ha Mac för att det är poppis det är en sak som är säker.. Jag har köpt till 2gb extra Ram som kostade 1.500. kanske bör tilläggas. J3n5 ..skriver att man ska kalibrera högtalarna(monitorerna) till akt
 9. Vad är det som är 50 repektive 60Hz ?
 10. verkligen ingen som vet om HD skilljer sig från Pal och Ntsc kameror?
 11. tack! Det verkar bra. Jag har sett några personer här som har byggt egna.. men frågan är om det inte är värt att köpa en Letus 35, det verkar bli ungefär samma pris, men lite mindre problem.. eller vad säger ni?
 12. Vart finns Brevis35 och Letus 35 att köpa? Jag har letat runt lite på nätet men inte hittat.
 13. Spela in i Stereo! Det blir jätteskillnad om man jämför med panorerade monoinspelningar. MD är inte att rekomendera, tyvärr, det snålkodar. Det finns ett jättebilligt stereopar från Behringer som kostar 900:- från tyskland. på http://www.thomann.de/ Paret heter Behringer C2 Vi testade paret i studion idag(!) och det lät väldigt bra järmfört med dem bästa mickarna vi har som referens (AKG480). Priset kanske är lite avskräckande för den som inte hört dem.. men jag kan säga som så här.. inom ljudteknik får man nästan aldrig vad man betalar för.. det finns så jävla mycket skit.
×
×
 • Create New...