Gå till innehåll

Schiffer

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Haninge
  • Namn
    Andreas

Filmskapande

  • Intressen
    Film!!

Utmärkelser för Schiffer

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. aja nu märkte jag att det gick att minska den så filmen passar in på en dvd men kvalliten försämras.. inte mkt att göra antar jag. men vilken upplösning ska jag använda 720x576 eller 704x576??
  2. Tack, testade det men när jag lägger in filmen i Architect står det att den tar 7,4gb på skivan och då får det ju inte plats på en dvd...? Filmen är ju inte över 2 tim så det borde väl gå att klämma in på något sätt.. Eller? Hur ska jag göra för att få den på en DVD?
  3. Jag har nu redigerat klart en film som jag filmat med DV kamera. Behöver lite hjälp om hur jag ska gå till väga för att få den till en DVD. Filmen är 1:50 lång så jag hoppas det går på en skiva!? Visst är det väl så med Vegas att man först måste rendera filmen "Render As" under "file" vilket format ska jag då välja som passar bäst om jag ska göra en DVD? PAL DV som avi?? Vegas komprimerar väl inte filmen dvs den blir jätte stor ca 13gb/timme vilket prog ska jag då använda för att komprimera och vilken codec? När detta är klart skulle jag oxå behöva hjälp med vilket DVD prog som är bäst, vill ha skysst meny system osv... Snälla hjälp mig du som kan!! Måste bli klar med filmen nu..
  4. Duo core 1.8Ghz e lika snabb eller snabbare än vanlig 2ghz... :) ska själv köpa ny bärbar nu för bla videoredigering och tänker köra på zeptos nyaste! http://www.zepto.se grymt grafik kort samt ram, det som är viktigast som sagt, prossesorn är inte så viktig, är ju tillräckligt bra på alla datorer nuförtiden... Lycka till!
  5. menade att jag valt avi vid filformat.. renderar som PAL DV. Vegas komprimerar ju inte filmen. Då används väl ingen codec? Ändrade lite inställningar och nu gick det.. Filen blir ju stor bara för den är okomprimerad! min avi fil ligger på 25 gb nu (2 tim lång film) =) Men vilket prog är bra att komprimera filmen med och vilken codec ska användas? Ska som sagt göra en dvd....
  6. självklart tillräckligt med plats på disken
  7. renderar till avi.. är det rätt? ska sedan göra en dvd med meny osv...
  8. Har redigerat en en film från DV ca 1.45tim lång. Nu har jag problem med renderingen. den gör ca 10-30% sen slutar den bara rendera, inga felmedelanden men vegas går ej att stänga utan måste göra detta i aktivitetshanteraren. Kan jag ha fel inställningar? Det har funkat när jag renderat kortare delar. minnet på datorn är ok och har även testat stänga alla prog... En annan sak, ska göra en dvd av filmen vilket format är bäst då?? dv avi eller mpeg?? vilka inställningar ska man använda? Tacksam för hjälp med mina problem!
×
×
  • Skapa nytt...