Gå till innehåll

Ström

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev medlem

Allt postat av Ström

  1. [citat=Eibon]Är det dåligt kvalitet i FCP? är det samma skit där så har det blivit fel nånstans. Men det låter ju som om det är i exporteringen. Var ett tag sen jag körde FCP nu, men kör export med quicktime conversion, och då väljer du mpeg2. Sen ställer du in det på dom bästa inställningarna.[/citat] Eibon, När jag kollar på råmaterialet direkt från kameran på tv:n så är det bra kvalité, men så fort jag capture:ar materialet till Final Cut HD, eller iMovie för den delen, så blir det taskig kvalité! Vad kan det vara för fel? mvh Ström
  2. Hej! Jag har tagit in ett par DV-band i Final Cut HD, som jag sedan har klippt ihop till en kortfilm. Grejen e det att jag tycker att det blir risig kvalité, hur jag än konverterar och bränner till DVD. Bilden blir liksom lite randig och pixlig på sina ställen, det ser liksom lågupplöst ut. Hur ska jag göra? Var har problemet uppstått? Har det något med att jag har gjort fel när jag tog in materialet från DV-banden, eller har det med komprimeringen att göra? När jag har exporterat materialet har jag använt mig av DV 48 KHz, som jag har kört i Quicktime, men det är taskig kvalité, och även när jag har gjort en test DVD i iDVD. Även text som inte är ett filmklipp blir dåligt. Tusen tack om någon kan hjälpa mig på traven! mvh /Ström
  3. Ström

    Randig bild!

    [citat=krockis]Jag har ju redan svarat på denna fråga till dig, i denna andra tråden. Du MÅSTE konvertera om den. Dvs. du måste ha ett program som kan göra om mp4 till mpeg2(vob). Ett bra program som är lätt att använda och man får mycket bra resultat är Canopus Procoder 2... ps. när du väljer att skapa en mpeg2(vob) fil så skapas automatiskt två mappar, video ts och audio ts, dessa två mappar är = DVD. ds.[/citat] Förlåt att jag hoppar mellan trådarna och är lite trög, men när jag försöker exportera filen till en mp4 fil så får jag upp felmeddelandet. Jag vill bara exportera materialet till ett filformat som jag kan göra en DVD och visa på TV, vilket format det är kvittar!
  4. Ström

    Randig bild!

    Nu när jag försöker exportera till quicktime reference så kommer det upp en ruta där det står: Exception: Movie export from procedures FAILED!, errcode:-43
  5. Ström

    Randig bild!

    Tack för alla svar, vet någon om vilket program man kan göra om mp4 filer till dvd i?
  6. Ström

    Randig bild!

    Vilken av dessa skall man välja när man skapar ett nytt projekt i AVID? Min filmkameran är ju pal, men skall jag välja 24p, 25p eller 25i PAL?
  7. Ström

    Randig bild!

    [citat=krockis]de-interlace när du renderar så bör det försvinna...ha inställningen på lower field first om du deinterlace:ar när du konverterar med. detta e mitt tips, kan finnas många fler..[/citat] I vilken inställning gör man detta? Hur deinterlace:ar man?
  8. Hej! Jag har klippt en liten filmsekvens som jag har konverterar till en Quicktime Reference fil. Sedan har jag bränt ut detta på DVD. Filmen funkar bra, men bilden blir liksom horisontellt randig, "interlaced" så att säga, speciellt vid snabba panoreringar. Någon som vet varför? Kan det bero på konverteringen? Eller från när jag tog in materialet från DV-kameran? HJÄLP!
  9. [citat=barnholdt]Inga problem alls om du kör mac är det bara att öppna upp iDVD och dra din mp4 fil till iDVD och sen skapa menyer mm undertiden den renderas.[/citat] Och om jag kör PC?
  10. Hej! Jag är HELT grön när det gäller redigering, men jag har i alla fall lyckats klippa ihop ett litet material i Avid Xpress PRO, och exporterat filmen till en .mp4 fil. Vad jag undrar är: Filen som jag har gjort, .mp4 filen, inehåller den både audio och video? Kan jag importera denna fil till något program och göra en DVD av den? Tusen tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...