Gå till innehåll

Zykopat

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Allt postat av Zykopat

  1. [citat=monic1][citat=tomasz1985]Men att innan man börjar skriva hålla på och skriva ner massa information om karaktären verkar meningslöst för mig iaf.[/citat] Det håller jag med om. Det ger inte mig någon bättre kännedom heller. Det där med biografier kommer efter en tids skrivande. OM jag känner att jag behöver det, för MIN skull. Ofta handlar det faktiskt om karaktärernas relationer till varann. Varför ogillar de varann så mycket? T ex.[/citat] Det beror nog på i vilken ände man börjar så att säga. I min film är det en viss typ av karaktärer jag vill skildra, inte ett visst händelseförlopp, vilket medför att jag bör ha hyfsad kännedom om mina karaktärer redan innan jag börjar fila på manuset. Därimot kommer mina nu existerade karaktärer sannolikt att förändras till oigenkänlighet innan jag är klar (om jag nu blir det).
  2. Zykopat

    1 sida = 1 spelminut

    Ett annat bra exempel på det krockis snackar om tycker jag är Hundtricket. Jag såg den först som kortfilm och när jag sedan såg den om långfilm var handlingen i stora drag densamma utan att filmens tempo försämrats i mina ögon.
  3. Yadis, självklart är det praktiskt att använda schabloner i en film, vilket jag till stor del gör. Dock tycker jag om att förse karaktärerna med diverse egenskaper, åsikter osv, om inte annat för min egen skull. Ju mer djup de har desto lättare för mig är det att hitta på repliker och reaktioner. Schabloner med visst djup och avvikande egenskaper är helt enkelt mitt ideal. Gorse, jag jobbar mycket i båda riktningarna där. På samma sätt som man kan utveckla karaktärsdrag efter behov så skapar jag ofta behov efter ett karaktärsdrag, om jag t.ex. har gett en karaktär en i mina ögon rolig egenskap (mitt manus lutar åt det roliga hållet) så skapar jag en situation där karaktären får visa upp egenskapen i lämplig miljö. Men lika ofta gör jag som du sa och anpassar karaktärerna efter behovet. Ingendera metoden låser i mina ögon karaktärerna eftersom jag alltid kan ändra i ett senare skede, jag har redan nu fått ta livet av några darlings eftersom det inte passat in. EDIT: Jag glömde visst en sak... tack för svaren, båda två.
  4. Jag är i början av min manusskrivarprocess (väldigt i början, allt jag har är ett hopkok av karaktärer, händelser och en flummig ramhandling) och håller främst på med utarbetandet av karaktärerna. Hitills har jag bara gjort skumma mindmaps för att beskriva karaktärerna och även om jag får en tydligare och tydligare bild av dem tror jag att jag ska prova andra metoder. En av mina idéer är att skriva någon form av frågeforumlär liknande de som finns på vissa communities ("Namn?", "Hobbies?", "Politik?", "Favoritfärg?" osv.) men naturligtvis mer detaljerat. Vad jag undrar är helt enkelt om någon har någon bra frågalista tillgänglig så jag slipper sitta och lura ut vad jag vill veta om mina egna påhitt. Åh, och när jag ändå är igång och frågar om karaktärsskapande så är det en annan sak jag undrar över. När jag läste igenom gamla inlägg här såg jag någon referens till ett program som hette CharacterMaker eller något i den stilen och trots att de flesta i den tråden sa att det var fullständigt onödigt är jag ändå lite nyfiken på vad det går ut på och hurvida det har någon fördel jämfört med penna-och-block-metoden? Nå, det var väl allt.
  5. Grattis. Min mamma gick den utbildningen för ett par år sedan (om jag inte missminner mig så var hon i första årskullen) och hade en massa bra saker att säga om den. Att hon sedan fick ett animationsrelaterat jobb mindre än ett år efter utbildningen skadade väl inte heller ;) Rörande vad du ska göra för film så har jag ingen konkret idé utan mer en tanke. Du kan ju försöka komma på vilka genrer som inte brukar animeras och sedan göra en animerad film i den genren. Animerad skräck är väl t.ex. relativt ovanligt.
  6. Zykopat

    Referenser i filmer.

    Kanske lite för övertydligt för att vara bara en referens men eftersom du nämnde Simpsons så måste jag ju bara nämna ett av mina absoluta favorit ögonblick i serien, när Bart och Liza istället för klassiska Itchy & Scratchy tittar på South Park och Marge säger att det är alltför våldsamt för dem
×
×
  • Skapa nytt...