Gå till innehåll

02simond

Medlemmar
  • Inlägg

    124
  • Blev medlem

Inlägg postad av 02simond

  1. Hej!

    Jag arbetar i After Effects CS6.

    Jag har lagt en kamera med Depth of Field i min composition och ser hur den effekten blir när jag renderar i programmet.

    Problemet uppstår när jag exporterar via Render Queue. Hur jag än försöker så blir det ingen Depth of Field när jag exporterar. Jag har kollat inställningar mm överallt och på internet men hittat inte något.

    Hur sätter jag på Depth of Field på exporten?

    Tack på förhand!

    Mvh Simon

  2. Hej!

    Jag har letat en del på internet men kan inte hitta någon tutorial eller liknande på hur man gör streck som rör sig. Låt mig förklara vad jag menar. Jag har sett musikvideos och filmer som är enkelt tecknade, svartvitt liksom, där linjerna rör sig. Ofta skakigt - lite som Take On Me-videon med A-Ha fast mer att bara själva linjerna "ballar" ur. Jag kan tänka mig att om man ritar varje frame manuellt på nytt så kommer man få denna effekt men det kanske finns enklare sätt..

     

    Är det någon som vet hur man gör sådant eller var jag kan lära mig detta?

    Vill gärna ha nåt i den stilen till en musikvideo som jag ska göra snart :)

    Tacksam för all hjälp!

  3. Håller med om att DT150 är lite för "HiFi" möjligtvis, ändå har jag också ett par :) Men största nackdelen för mig är att dom är så fasligt stora, så att ha med på inspelning funkar inte då man ser ut att ha nackspärr varje gång man drar ner lurarna på halsen när man inte använder dom :/

    Använder DT250 i studion och tycker dom är väldigt raka och bra. Favoriterna är dock Hd25erna då dom är otroligt smidiga, stryktåliga och låter förbaskat bra!

     

    Hur är det med hd25:ernas storlek? Sitter de runt öronen eller på öronen?

  4. Att mixa i lurar är väl aldrig att rekomendera. Som referens och vid inspelning är det bra men du vill inte ha den tydligheten och bredden när du mixar.

    Vilka som är bäst finns det heller inget svar på, det viktigaste är att du hittar några du trivs med, som uppfyller alla DINA krav, sedan att du lyssnar mycket i dom och lär dig hur dom låter. Tips är att du går till någon affär där du kan testa olika lurar, ta med dig lite inspelningar du tycker låter både bra och dåligt, lyssna i olika lurar och välj dom som du tycker kunna göra bäst bedömning i. Sen är det ju givetvis viktigt att du ska kunna lyssna länge i dom utan att tröttna, att de sitter bra och inte skaver etc.

    Några av mina personliga favoriter är.

    Sennheiser HD-25, Beyer Dynamik DT-150 och DT-250.

     

    Ja det låter vettigt. Blir nog svårt dock att hitta ett ställe som ens har en bråkdel av de lurarna man fått upp intresse för på nätet :)

    Men ska kolla in din tips och leta vidare.

     

    DT-150:an har jag lyssnat en del i då min fader har dessa i sin studio men gillar inte riktigt ljudet. Det låter lite för krispigt och torrt tycker jag. Bra storlek på kåporna men de hade en tendens att inte sitta helt tight nertill

  5. Hej!

    Jag letar efter ett par grymma slutna hörlurar som passar bra för ljudinspelning i studio men främst ute i fält så att säga. Har också tänkt använda de till redigering så det är viktigt att ljudet som återges är så bra som möjligt så man skulle kunna göra slutmix med hörlurarna. Har ni några bra förslag?

    Tack

  6. Snyggt filmat.

    Trodde dock den där voicecodern dog typ 1 år efter Cher´s låt...som heter något jag inte kommer ihåg.

     

    Tack, vi hade faktiskt möjligheten att jobba med Red med den här videon för första gången så man känner att det finns mycket outnyttjat kvar i den kameran

  7. Du kan alltid mica upp en högtalare och och trycka på play så att ljudet går ut och så spelar du in ljudet på nytt. Flytta runt miken och testa även att göra det utomhus. Kan bli bra med lite pill och tålamod.

     

    Aa så skulle man kunna göra. Jag har lagt på en del bakgrundsljud som vind och fågelljud med mera. Ska spela in cykelljud också då det är en scen då två stycken cyklar. Blir nog ganska bra tillslut.

     

    Men det finns alltså inga mirakel filter/effekter i nåt av ljudredigeringsprogrammen för Mac?

  8. Basen färdas längre än de andra frequenserna. I lägre midden kan man däremot skära en del, men man måste vara försiktig.

    Det är mycket pill om man är ovan (även om man är van, faktiskt), så det enklaste du kan göra är att helt enkelt spela in på längre avstånd.

    Vi uppfattar väldigt mycket av avstånden genom reflektioner, även utomhus. Normalt sett använder man impulsreverb till sånt här, men har du inget så är enda sättet att få det bra att spela om det med micken på bra längre ifrån.

    Lyssna genom bra hörlurar så är det inte svårt att hitta en fin position :-)

     

    Jo vi spelade ju in dubbningen utomhus ganska nära micken men det var ju för att slippa bakgrundsljud. Och vi spelade in det ute för att slippa burkigt ljud. Tar vi mer avstånd ute så kommer man ju plocka upp massa bakgrundsljud som man inte vill ha.

     

    Kan du tipsa om några bra filter/effekter för att skära bort lite ur lägre midden?

    Vad är impulsreverb du pratar om? :)

  9. Du kan skära bort lite bas samt lägga nån typ av rumsklang. En kort reverb brukar funka ganska bra men det hänger på var skådespelarna befinner sig så klart. det låter annorlunda om skådespelarna t.ex. är inne i en källare jämfört med om dom skulla vara i nån park eller öppen miljö

     

    Japp, basen har jag tagit bort mycket av. I scenen så är de utomhus så reverb funkar inte så bra. Har ni några andra tips på hur man kan använda olika filter med mera för att få ljudet att låta avlägset?

  10. Hej

    Jag har spelat in lite ljud för att dubba lite klipp. Jag undrar vad man kan göra i FCP eller Soundtrack Pro för att få ljudet att låta mer avlägset?

    Tar gärna emot andra bra tips för att få dubbningen att låta verklig i FCP, Soundtrack Pro, Logic Pro eller något annat Mac-program.

    Tack på förhand

  11. Beror på vad du menar med förstärka.

     

    Menar du att du vill få bättre skärpa på det som är ur fokus? I så fall kan filtret "oskarp mask" hjälpa, men det är svårt att få det bra.

     

    Om du vill få mer oskärpa på det som är ur fokus så går det också teoretiskt men jag kan inte komma på på rak arm hur man skulle göra i något program. (Det skulle handla om att göra en mask som täcker det som är oskarpt, d.v.s. samma sak som första steget i det filtret "oskarp mask" gör, och sedan blurra med hjälp av den masken.)

     

    Och om du menar förstärka i betydelsen göra ljusare så går det också.

     

    Förresten är det teoretiskt möjligt att göra en bild som är ur fokus skarp igen, och det finns mjukvara som gör det, men jag kan tänka mig att det inte funkar så bra i praktiken.

     

    Asså det jag menar är om det finns filter som känner av ytor som har mindre skärpa och lägger blur på det så det ser ut som en mycket djupare bild.

  12. Teori:

     

    För hög slutartid vid för låg luminans nivå (Y) som träffar sensorn, som i sin tur aktiverat A-Gain (Om förvalt) som onödigt digitalt Y-gainat bilden. Även att optikens inbyggda ND-filter varit på en för hög nivå i detta samband.

     

    Någon har sedan innan förinställt kamerans inbyggda HW-brusreducering på OFF (Factory) eller låg nivå, vilket fått DSPn att släppa upp kvantiseringen av dessa frekvenser som sedan blivit för höga att jobba på för en bitström på 25 mbit / sek CBR (Antar att HDV 1080i använts) vid en upplösning på 1440x1080. Detta bedömer jag utöver de stora kvantiserings störningar som uppträder i din bifogade bild, dvs. de "fyrkantiga blocken".

     

    Att jobba med höga slutartider kräver bra ljusförhållanden, därav kan man på vissa kameror förlita sig på A-Gain som automatiskt vid behov varnar vid en ev. för låg luminans nivå.

    Eller helt enkelt, planera tagningen bättre. Stäng av A-Gain, anpassa bländaren på ett fast värde för att låta fram rätt ljus på rätt ställe i bilden, samt ND-Filter under starkt solljus.

     

    Som i eran tagning med personen på cyckeln skall Gain, slutartid, samt bländartal sättas på ett fast värde för bästa resultat. Om A-Gain eller A-Iris är aktivt, så hade sensorn själv bedömt om ljuset är tillräckligt eller inte på motivet beroende på motljuset i bakgrunden av personen, vilket hade lett till att A-Gain sätts på samt att bländartalet blir kortare när träd eller annat förbipasserande hindrar ljus från att träffa sensorn. Man får försöka hitta ett bra mellanvärde om man endast ska förlita sig på dagsljuset, samt att INTE alltid förlita sig på kamerans inbyggda varning för att sätta på ett ND-Filter.

     

    ojdå, tack för väldigt utförligt svar. Försöker förstå så mycket som möjligt ;). När vi filmade så hade vi en Shutter på cirka 2000. Vi hade testat en del och tyckte att det lätt grymt med skarpa frames oavsett hur snabb rörelsen var. Antagligen är det ganska mycket overkill. Det borde nog räcka med cirka 300 i Shutter för att få ganska frysta frames. Vi kör alltid på manuella inställningar och använder i princip aldrig bild.

  13. Hej

    Vi har använt en Sony HDR-fX1 länge nu och kan den ganska bra. Vi har gjort en del projekt och alltid tyckt att materialet inte sett så farligt komprimerat ut. Problemet vi märkte när vi senast var ute och filmade var att det såg extremt komprimerat ut i datorn.

    Här är en stillbild från när jag pausat i fullskärm: http://www.nlstudios.se/ovrigt/komprimerat.png

    Majoriteten av alla frames ser så här mycket komprimerade ut!

    Hur kan det se så mycket komprimerat ut?

    När vi filmade detta hade vi väldigt hög shutter, men det ska väl inte påverka?

    Tack på förhand

×
×
  • Skapa nytt...