Jump to content

mrt

Members
 • Posts

  14
 • Joined

Everything posted by mrt

 1. Vad bra, det var den jag hade i tankarna!
 2. Tänkte prova att snacka in voice-over direkt i redigeringen och se om ljudkvalitén blir tillräckligt bra. Tacksam för tips om mikar som håller hög kvalité, priset mindre intressant. Är det skillnad att köra via usb alt datorns mikingång?
 3. Ja, det är Prores 422HQ som gäller. Om jag lägger allt material på servern och redigerar på servern, så borde det väl inte belasta Ethernet kopplingen? Borde vara skillnad mot att jag har materialet på servern och projektet på datorn eller tänker jag fel?
 4. Jag ska samla mitt material på en server. Alternativet som dykt upp är att köra via Ethernet, dvs redigera på servern. Någon som vet om det är en bra lösning? Är Ethernet tillräckligt snabb för att jag inte ska få problem? Läste någonstans att Ehternet+Thunderbolt adaptern tog mycket kraft från processorn.
 5. Du når mig på mikael@jaktwebben.com alt 0414 720 44.
 6. Vi är ett litet produktionsbolag som sedan 2002 gör dokumentärer och utbildningsfilm inom jakt. Vi behöver förstärkning, främst med redigering, när ett drygt tiotal projekt ska genomföras under närmsta året. Vi finns på Österlen och söker dig som är riktigt duktig på FCP, men även kunskaper i Avid kan vara av värde.
 7. mrt

  Vilken?

  Canon XHA1, Jvc GY-HM100E eller AG-HMC41E, ska köpa någon av dessa, kravspec; natur- och actionfoto i dåligt ljus och kanske dåligt väder, behöver bl a snabb och lättarbetad manuell fokus. Vilken skulle ni välja? Andra modeller i samma prisklass som jag inte tänkt på? Redigerar i FCP, är JVC:s QT format någon stor fördel?
 8. Ska ha en ny kamera och funderar på dessa två. Min kravspec är naturfoto, mycket rörligt och hårdhänt hantering av kamerna, kan inte ha större kamera typ axelburen, vill ha stort zoomomfång och bra bild i dåligt ljus. Canon har större zoom omfång, 18x medan Sony (14x)har större sensorer, så mycket har jag lyckats klura ut själv, men vad betyder sensorernas storlek i verkligheten. Tror ni att Sony 1/2" ger mig avsevärt bättre bildkvalité och att jag kan filma när det är avsevärt mörkare än med Canons 1/3" sensorer? Finns det någon annan kamera som jag borde fundera över också?
 9. Använder idag Canon XH-A1, valde kameran mycket utifrån stort zoomomfång (20x istället för konkurrenternas 12-14x) och bra recensioner. Men måste säga att jag är besviken på hur dålig den är i dåligt ljus, jämfört med mina tidigare och betydligt billigare dv-kameror. Dessutom en hel del drop-outs. Finns det någon annan kamera under 70-80 000 kr som gör jobbet bättre? Är AVCHD ett ljusstarkare format? Kör idag med Fuji-band, skulle det hjälpa att byta till dyrare (bättre) band för att slippa drop-outs?
 10. Behöver en monitor att kolla på förutom dubbla skärmar. Kör Avid Liquid + Canon HV20 och tänkte köra HDMI från kameran till 15-17" lcdtv. Men skulle det funka lika bra att köpa en bra datorskärm med DVI-ingång och sätta HDMI sladden i den? Jag skulle kanske spara en slant jämfört med en lcd-tv, eller tänker jag fel. Behöver dessutom inte fler tv-apparater. Tappar man kvalité genom att skarva HDMI i en DVI? Om det funkar, vilken kravspec - upplösning etc, är optimalt, onödigt att lägga pengarna på fel grejer?
 11. Någon som kan rekommendera en laptop för grovredigering med Liquid. Ska alltså inte köra några tunga effekter eller liknande utan mest för fältarbete. Avid har ju rekommendationer på sin hemsida men tänkte det var bättre om någon hade bra tips.
 12. Vi har brännt en produktion på DVD-R DL i både Nero och Ulead. Bränningen funkar bra men i vissa spelare som vi provat så låser sig skivan, förmodligen när den ska byta lager. Någon som vet vad man kan göra?
 13. Försöker lära mig liquid edition 6.0 i sommarvärmen. men när jag försöker se klippen jag tankat in så går det inte att spela upp dem i vare sig i clip viewer eller timeline. Det är bara en massa konstiga färger och någon gång så kan man skönja en bild. Har jag missat någon inställning? Det är då inte någon lätt program och en sällsynt opedagogisk manual gör inte saker och ting lättare.
×
×
 • Create New...