Gå till innehåll

krockis

Medlemmar
  • Inlägg

    502
  • Blev medlem

Inlägg postad av krockis

  1. äsch, du har övervägt och fattat ditt beslut. Du kanske inte har stora skådisdrömmar? Men jag tycker det låter konstigt, har du provspelat? Hur kommer det sig att de ringer dig? Håller inte med att en helt annan utbildning på univ. påverka film ett smack. Man lär sig mkt annat där som handlar om andra aspekter i livet.

  2. ett tips är att inte söka flera saker eller berätta under intervjun att du gjort det, det ger en sjukt splittrad bild av vad du vill bli. mycket negativt! det är ca. 50 personer som sökt filmljud med.

  3. Vad skulle ni uppskatta att det kostar att anställa en ljudläggare till att fixa ljudet till en 13 min lång film? Nyfiken..

     

    beror väl på hur omfattande och hur lång tid det tar men räkna med en vecka fixa dialog/effekter och en vecka mix. Skulle tro att du får nog punga ut en 20 000 i alla fall.

  4. håller med om att skillnaden blir mindre men du kan enkelt se vad som är filmat i film och vad som är digitalt på en tv. färgerna är ju helt annorlunda när det är film. jag kan se skilland på vad som är fotat i dvcam direkt och vad som är fotat i hdv sen konverterat till dvcam. det blir annorlunda färger helt enkelt.

  5. Dom fyra folkhögskolorna som har bäst rykte i branchen är ju som redan nämnts tidigare Skurup, Fridhem, Kalix och Molkom. Det skadar ju inte att söka alla fyra. Är man intresserad av TV kan man ju lägga till Gamleby till den listan.

     

    Jag pluggar själv just nu på Kalix folkhögskola och jag måste säga att utbildningen är över förväntan. Det finns inte så mycket övrigt att gör i Kalix men det kan ju vara possitivt också eftersom man då lättare kan fokusera på det man är här för att göra, nämligen film=)

     

    Kalix anses vara den bästa förutbildningen. Efter den kommer Fridhem...

  6. okej nu ska jag säga en sista gång hur det är i det VERKLIGA livet... I samspråk med författaren så kommer regissören överens om manuset slutversion innan inspelningen börjarn. UNDER INSPELNINGEN FÅR REGISSÖREN ÄNDRA PÅ REPLIKER OCH ANNAT UTAN ATT FRÅGA NÅGON! PRODUCENTER I SVERIGE LÄGGER SIG INTE I DET KREATIVA ARBETET UNDER PROCESSEN SÅ LÄNGE DET INTE RUBBAR BUDGETEN.

  7. Tack för tipsen! Nu ska väl inte jag ha ett försvarstal, men det är bara det att vitbalansera har vi gjort inför varje ny scen och det är bland det första man lär sig när man håller på med film...

     

    Vet inte vilka scener du refererar till? De scener jag kan komma på är de scener som vi avsiktligt ändrat lite på färgerna för att få fram vissa stämningar men det kanske inte gick fram...

     

    Likaså med tempot är jag mycket förtjust i ett mer långsammare berättartempo, med inte allt för många kameravinklar...

     

    Gungorn och pappret, allt i början är helt blått. Inte färgkorrat blått utan att ni inte har vitbalanserat. Första bilden när killen sitter i telefon med någon tavla, den bildkompositionen fungerar inte alls. Luft är lämnat på fel sida än den han tittar på och han är för låg i bilden...

  8. vitbalansera när du byter miljö, ta flera inställningar på varje scen så du har lite att klippa runt beroende på tempo/känsla och arbeta mkt mer med bildkomposition i dina bildera. vad är med i bilden? vad tar mest plats och varför? osv osv.... lycka till! Bra jobbat!

  9. Headman> det kan bara du avgöra, vad du har lust/ork att läsa. det jag säger är att gymnasiet är inte avgörande för din framtid inom film i något avseende så länge du har grundläggande behörighet. jag har gått natur och sen läst 160 p på universitet och det har inte alls med film att göra och ingen har ifrågasatt mina tidigare meriter inom det. men jag har gjort en del inom film med..... läsa vad du vill och kör på med film, oavsett om det är på sidan eller heltid i skolan.

  10. Jakob vet exakt vad han talar om. Hur många på medialinjerna går för de verkligen älskar media och film och hur många går det för de tycker det är slappt? Finns väl 1 % seriösa på de linjerna om man ska generalisera. Vill du regissera så är det viktigare med en bred kunkspasnivå. Lets face it, ingen bryr sig vad man har gått på gymnasiet när du söker vidare på högskoler inom film senare....

  11. Inte lätt på humöret heller tydligen. Ta det lugnt.

     

    Det som en regissör står för kan lika gärna manusförfattaren göra tycker jag. Manusförfattaren om någon har ju en vision av filmen.

     

    Varför drar du in andra yrken? Självklart är de inte onödiga. Min åsikt är denna, att den onödigaste personen i en filmproduktion är regissören. Med lite kreativitet kan man fördela dennes uppgifter på andra yrkesutövare. Samtidigt kan manusförfattaren (om han eller hon vill) få lite mer att säga till om.

     

    De flesta bra filmer jag har sett har varit författade och regisserade av samma person. Bara en liten notis.

     

    Och slutligen så har jag aldrig påstått att jag skulle ha gjort någon film eller erfarit regissörjobbet förstahand. Så använd inte det som ett medel att trampa ner mig med. Bara löjligt.

     

     

     

    TheBrother... Har du gjort film någon gång??? Är detta ett skämt eller.... att regissörens uppgifter kunde bakas in i andra roller.... det var det roligaste jag har hört. Sen tål det nämnas att de flesta som både regisserat och skrivit en film är REGISSÖRER i grund och botten. Då kan vi ju hellre baka in manusförfattarna i någon eller några av de andra rollerna, för alla verkar ju kunna skriva en bra historia... och plussa ihop ett exel ark kan väl de flesta med lite data vana....vad ska vi med producenten till då???

  12. ni tycker att ZoZo går att jämföra med...tex alla av Bergmans filmer (Smultronstället, Persona, Funny och Alexander)....sen har vi Modyssons rullar, Björn Runges osv osv... sorry Fares första drama är slarvigt skriven med diffusa vändpunkter och dålig sympati för huvudkaraktären, dessutom så är den inte helt trovärdig på många plan vad det beträffar människans "normala" tankesätt.

  13. """En regissör, allt han eller hon gör är ju egentligen att titta på någon annans manus och säga åt skådespelare att göra vad som står. Som om de inte kan läsa själv. Regissörer borde kallas för något enklare, typ som “projektledare”. Hans eller hennes namn borde vara gömt djupt inne i eftertexterna på filmen."""

     

    Ärligt talat..... då kan man jämföra en el-assistent med manusförfattaren.... Glöm inte att film först OCH FRÄMST ÄR ETT VISUELLT MEDIUM!!! vem förmedlar den totala upplevelsen av det visuella mediet....Jo REGISSÖREN.

  14. regissören får ändra på saker under inspelningen i manuset men manusets form och disskusioner kring denna görs innan, på manusstadiet. sen är en regissörs vision och arbete mer än att bara en producent vill ha en viss "stil" på filmen. manusförfattare tenderar att veta sin begränsning i processen så de går inte in och pillar allt för mycket i enskilda repliker. producenter köper ju rättigheter till manuset sen så förstår de att regissören vet bäst hur denna ska få sin vision igenom så självklart får de ändra på saker i manuset.

  15. du har rätt bleckert i dina resonemang men det finns dessvärre få kreativa producenter i sverige. de flesta administrerar enbart pengarna, det kan ett data program göra åt dig så länge du håller koll på posterna. jag tycker att producenter är guld värda men jag tycker inte att man kan jämföra dessas betydelse med regissörernas för filmens slutprodukt.

  16. jag tycker att ni förhöjer producentens roll högre än regissörens vilket det självklart inte är. en producent som jagar pengar och får ihop en budget kan knappast jämställas med en riktigt duktig regissör. producenten är den som alltid dessutom plockar ut pengar innan filmen börjar, under filmen och efter, medan regissörer ofta bes att investera sina löner så fort pengarna saknas. en riktigt bra och kreativ producent är guld värd, precis som en regissör. en hyffsad producent kan alla lära sig bli men inte en hyffsad regissör.

×
×
  • Skapa nytt...