Jump to content

rolnor

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rolnor

  1. Film blir det nog inte. Jag tror jag blir nöjd om jag är tillräckligt noga med ljussättning, exponering och fokus. Jag inser att detta kräver en hel del jobb, det är rätt kinkigt helt enkelt. /tack
  2. Jag har testat ändra exponering och belysning noga, jag låser exponering och fokus på en lite ljusare yta än ansiktet jag ska filma och så zoomar jag lagom, det ser väldigt mycket bättre ut nu, faktiskt riktigt acceptabelt. Det verkar vara väldigt kritiskt hur mycket ljus och hur jämnt ljus jag använder. En sak jag funderar på, en filmkamera ser ju väldigt annorlunda ut än en ipad så det måste ju vara viktiga saker som en ipad inte kan göra bra alls, eller?
  3. Tack för svar. kontrastomfång låter vettigt. Antar att en billigare videokamera och även ipad/iphone är riktigt dåliga i det avseendet? Kollar nu på beg. Proffsgrejer och det är inom budget, för runt 6000-8000:- får jag en "riktig" kamera, ska absolut satsa på detta. Ipad ger ju alldeles platta ansikten också, är det dåligt skärpedjup?
  4. Jag filmar lite med iPad Pro, jag har problem att det blir över eller underexponerat. Det här kan bero på att jag inte har så bra ljussättning. Det jag undrar är, är det mera kritiskt med ljuset med iPad el.likn. kamera? Är det lättare med en kamera med större lins? Jag använder greenscreen, är det något som försvårar? Det jag funderar på är att skaffa en kamera med större ljusinsläpp men det kostar ju så jag vill veta om det är lönt.
×
×
  • Create New...