Gå till innehåll

Gammaz

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Utmärkelser för Gammaz

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Ja, jag tycker också 1.33x är lite för lite, idealt för mig hade vart 1.5x, varken för lite eller för mycket men dom är rätt svåra att hitta. Måste dock nämna att det finns en hel del noise i din video, kanske komprimeringen på vimeo? denna video spelade vi in med Century linsen på en panasonic gh3 https://www.youtube.com/watch?v=uV-BVi11icU
  2. Ser riktigt bra ut, speciellt scenerna med domedagsmolnen. Anamorfiska linsen ser också fin ut, har själv kollat på den tidigare på ebay men varit osäker på hur pass bra den är. Har själv en Century anamorphic lens med 1.33x squezz som funkar utmärkt och fördelen med den är att man slipper "dual focusing" som du nämner i behind the scenes videon.
  3. Det jag stör mig mest på när det kommer till A7s är att man bara kan gå ner som lägst till 3200 iso när man aktiverat s-log2. Detta gör ju att det nästintill blir omöjligt att filma när det är dagsljus ute, såvida man inte har feta ND filter men hur mycket det hjälper vet jag inte. Sedan har även a7s som bekant en ganska tydlig rolling shutter. Det jag inte gillar med blackmagic kameran är att den inte spelar in i slowmotion i 4k(dock är jag osäker på om a7s klarar av 50p i 4k).
  4. Köpte nyligen en Sony a7s och planerar även att köpa Atomos shogun(extern inspelare) så jag kan filma i 4k. Men jag har även kollat lite på Blackmagics 4K kamera och den verkar vara riktigt bra. Så vad jag undrar är vilken av dessa två är bäst enligt er, dvs Sony a7s + Shogun vs Blackmagic. Är det värt att sälja min A7s och strunta i att köpa shogun och istället köpa en blackmagic kamera för dom pengarna?
  5. Tack så mycket för svaret! det förklarar en hel del. Det stora bekymret är väl isåfall ifall jag gjort ett misstag som köpte Sony A7s istället för tex GH4 som skickar ut 10bit signal. Man får väl överväga för och nackdelar i detta fall antar jag.
  6. Tjena Köpte nyligen en Sony a7s som jag är väldigt nöjd med. Men för att spela in i 4k så behövs en extern inspelare varpå jag kollat på den nya Atomos Shogun. Det jag undra är ifall det är värt att köpa en shogun för ca 18k eller om jag kan spendera pengarna på annan utrustning och helt enkelt få mer för pengarna. Den stora fördelen med A7s är ju förstås S-log2 vilket ger enormt dynamic range, dock med en lägsta iso på 3200. Vad jag har förstått så skickar kameran ut en 8bit signal genom HDMI och jag måst erkänna att jag inte är så värst påläst angående detta. Så ifall det finns någon vänlig själ där ute som kan beskriva skillnaden mellan 8bit och 10bit video så hade det varit guld. Om jag har förstått det rätt så har det med färginformationen att göra, varpå 10bit isåfall skulle vara bättre?
×
×
  • Skapa nytt...