Gå till innehåll

Dominica

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Allt postat av Dominica

  1. Jag håller inte med Maxbrand, men samtidigt vill jag ändra mitt tidigare råd. Frågan gäller ju att få bästa möjliga kvalité på slow motion som är filmat i 60 bilder per sekund i en film där övrigt material är 30 bilder på sekund. Om man rätt och slätt lägger ner 60 fps-materialet i en redan skapad tidslinje (project)på 30 fps så kastar programmet bort hälften av rutorna för att få materialet att spela i 30 bilder per sekund och på så sätt kommer man då att skapa slow motion baserat på halva kvalitén. Så istället ska man efter man har lagt ner 60 fps-klippet på 30 fps-tidslinjen (project), gå till RETIME-funktionen i verktygsraden och välja Automatic Speed. Då blir klippet dubbelt så långt och spelar i halva hastigheten, men alla inspelade rutor visas. Sedan kan man ändra till ännu mer slow motion. För bästa kvalitén bör man sedan välja Video Quality > Optical Flow, som också finns under Retime.
  2. Jag tror att det bästa är att arbeta med två separata tidslinjer när du vill skapa slow motion. Om du vill få användning av den högre bildhastigheten 60 fps så bör du nog göra din slowmotion i en tidslinje (project) som är skapad utifrån GoPro-kamerans klipp och alltså har 60 fps. Sedan gör du din slowmotion och exporterar klippet som 30 fps och lägger in det i tidslinjen med 30 fps som är skapad med ett Canon-klipp. Har du tillgång till Adobe After Effects så skapar ju det programmet snyggare slow motion med Advanced Frame Blending aktivt.
  3. Det är oerhört mycket enklare att göra detta i Final Cut Pro X än i Premiere Pro. I FCPX finns en effekt som heter Censor. Med den kan du skapa en rektangel som täcker nummerplåtarna. (Det finns en rad andra val också som oskärpa och pixlar.) Sedan låter du effekten följa nummerplåten och programmet skapar nya keyframes så fort du flyttar rektangeln eller vad du har valt för mask.
  4. Ett litet tillägg: kortkommando för helskärm i Premiere Pro CC på PC är Ctrl + ö. Det står ju under om man kollar under Toggle full Screen (File > Keyboard Shortcuts). Det är märkligt att det ska skilja mellan PC och Mac på svenskt tangentbord.
  5. Det är svårt att göra rekommendationer för hur du arbetar bäst när du inte skriver i vilket program du redigerar och om det är PC eller Mac. Om jag var i dina kläder och arbetar med Final Cut Pro (avsett version) skulle jag först konvertera allt till en bra redigeringskodek som Apple Pro Res 422, ljudet till AIF. Samma sak med Premiere Pro på Mac. Premiere är lurigt, exporten Match Settings får man se upp med. Det kan lätt innebära en halvering av kvalitén. När redigeringen är klar skulle jag sedan göra en master i hög upplösning (Apple Pro Res) och därefter konvertera mastern till en högkvalitativ H.264 för publicering på nätet.
  6. Det bör fungera att hämta in MXF-filer om du har installerat Canon XF Plugin for Final Cut Pro X version 2.1 och har Mac Os 10.7 eller senare. Det finns ett smidigt program du kan använda som heter XfcpX2. Med det kan du först konvertera dina MXF-filer till Quicktime. Du kan hämta programmet här och dessutom få mer information om hur du löser ditt problem. XfcpX2 released – and why it doesn’t matter ;-) – PikaBlog'en - Fotograf Rune Espensen
  7. Om du har Premiere CS6 eller CC och arbetar på Mac och svenskt tangentbord så får du ändra kortkommandot för hand, eftersom det inprogrammerade gäller för amerikanskt tangentbord. 1. Gå till meny Premiere Pro > Keyboard Shortcuts. 2. Skriv in ”Toggle Full Screen” i sökrutan. Då ser du att kortkommandot finns inprogrammerat på en tangent som inte stämmer med det svenska tangentbordet. 3. Se till att Toggle Full Screen är markerat, tryck sedan på EDIT. Välj ett nytt kortkommando. Jag föreslår
×
×
  • Skapa nytt...