Jump to content

Danielgson

Members
 • Posts

  9
 • Joined

Everything posted by Danielgson

 1. Härligt! Jo jag var med en del av sträckan. Förutom att följa deras äventyr så passade jag på att plåta bilder som skulle gå att strössla utan att man kände rent geografiskt vart de var för intro tex. Jo det var nog någon dum idé om att inte stöka med en eventuell sponsor. Blev ändå inte av så kanske dags och rendera om och köra rättvänt :) Bra feedback. Ska kika på det där med svårläst text! Tack :)
 2. Vad roligt att ni hade en så positiv upplevelse av filmen! :) Något som ni tyckte var mindre bra? Gärna kring hur den är berättad? Ur det tekniska perspektivet har jag lärt mig väldigt mycket kring både ljud men även foto och ljus i praktiska situationer sedan jag spelade in intervjuerna tex..
 3. Hejsan! Jag har under några år arbetat på en dokumentärfilm vid sidan om mitt vanliga filmarbetarjobb. Denna film handlar om två unga killar, Emil Börner och Oscar Johansson som bestämde sig trots Emils brutna rygg och med Oscars Tourettes syndrom att cykla från Stockholm mot Kina. Nu är filmen klar och går att se i sin helhet! Men för Emil slutade faktiskt inte äventyret där och då. Utan igår 11/1 tog Emil och Johanna Eklöf flyget mot Sydamerika för att under flera år cykla jorden runt! Följ deras resa här: https://www.facebook.com/Thebigtrip.se eller på deras hemsida/blogg: Thebigtrip - Bike touring around the world Hoppas ni gillar filmen! :)
 4. Jag och min kompis Emil har gjort ett filmporträtt om vår vän Rickard, han håller på att bygga om ett gammalt sekelskiftsjordbruk till ett modernt självförsörjande hem ute på den Skånska landsbygden. Vi blev otroligt tagna av hans drömmar och vardag! Vad tycker ni? :)
 5. Tack för bra feedback! :) Eftersom jag inte var med under större delen av resan för att dokumentera, var det väldigt viktigt var och när jag åkte ner. Vi bestämde oss att den bästa lösningen skulle vara att jag följde med under tre veckor när Emil och Oscar cyklade genom Turkiska Kurdistan. Dessa bilder som du ser har jag mer använt som snygga visuals och som kan ligga under VOs osv.. Detta är en cinema varité dok. Jag har även använt mig av dagboksvideoklipp som killarna filmat innan de gått och lagt sig på kvällen. De filmade ju själva en hel del under resan så det var många timmar och terabyte av joxx jag fick plöja mig igenom. Hur som helst är ju inte riktigt filmen en film om häftig action och att ta sig från A-B. Utan snarare hur dessa två människor möts och blir vänner, för att sedan klara sig igenom ett stort äventyr trots skador och mentala utmaningar. Vi hade turen med oss i Kurdistan och lyckades få uppleva riktigt unika möten. Dessa spelar sedan som exempel för hur det kan vara under en sådan här resa. Tack igen för att du tittade! :)
 6. Hehe! :) Vi har en fbsida uppe: https://www.facebook.com/Bigtripmovie där vi kommer lägga upp uppdateringar. Första steget blir väl att försöka få in den på relaterade filmfestivaler. Tack för att du tog din tid och tittade!
 7. Detta är trailern för en 30-mins äventyrsdokumentär om två killar som blir vänner och cyklar över kontinenten, budgeten täckte bara en resa ner och post produktionen har jag kört på egen tid vid sidan om betalda filmjobb. Men äntligen är filmen klar! :) Vad tycker ni om trailern?
×
×
 • Create New...