Jump to content

AdamEmilio

Members
  • Posts

    5
  • Joined

Everything posted by AdamEmilio

  1. Kul att du gillar den :) Älskar också genren. Min favoritfilm inom genren är nog spanska REC! Ja, angående slutet. I manuset slutar inte filmen alls som den färdiga produkten blev. Den sista scenen klipptes bort eftersom att den drog ned tempot, vad vi ansåg, lite för mycket. I den versionen så kommer han som spelar Elias, lyckas köra där ifrån. Sen sitter han på en träpall i ett helt vitt rum och tittar in i en kamera. Alltså en känsla att han själv är inlagd på ett mentalsjukhus. Sen pratar han om vad som skett, gråter, bryter ihop och sedan hänger sig. Dör, börjar rycka igen (blir besatt), ramlar ned på golvet, kryper fram till kameran och ler och stänger av den.
  2. Hej :) "Adameastmountain" från youtube här som är delproducent i skräckfilmen "Svartbecka". Vi har ju kommenterat varandras klipp där. Jag har lite frågor. Skrev ju i kommentaren på youtube att jag blev inspirerad. Det är för att jag i detta nu arbetar på ett manus till en svensktalig 15 minuters krigsfilm. Den handlar om en rysk invasion av Sverige och manuset är klart om kanske 1-1½ månad. Vi är flera st som arbetar med projektet och tanken är att vi ska komma igång med inspelningen i augusti. Jag studerar TV-produktion på Luleå tekniska universitet, och detta är ett sidoprojekt. Mina frågor är, antigen om du eventuellt skulle vilja vara med och producera denna eftersom du besitter goda kunskaper i AE, men även för att du har många fina vapen som passar för filminspelning. Om du inte är intresserad eller rentav inte har tiden, har du tänkt sälja dina vapen? Eller, vill du sälja/hyra ut? Om inte, var köpte du dom och hur mycket fick du betala för dem?

  3. Tack så jätte mycket, vad glad jag blir! :) Oj, hur vi gjorde den. Finns mycket att säga. Kan försöka beskriva det relativt kortfattat. Det hela började som en skoluppgift i kursen "dramaturgi". Vi fick i uppgift att producera en "vinter rysare". Alla i vårt produktionsteam ville skapa en svensk "find footage", alltså en film i genren som tex. The Blair Witch Project. Sedan arbetade vi med manus i ca 3 veckor, och vi lade en veckas heltidsarbete på att finna de rätta inspelningsplatserna. Det var ingen lätt uppgift. Tillslut hittade vi Sandträsk Sanatorium 5 mil utanför Boden, helt öde i skogen, obehagligt ställe. Det är ett gammal turberkulos sjukhus som lades ner på 80-talet, det har förfallit sedan dess, och det har dött 15000 personer där. Det var en stor utmaning att filma där också då det var minus 13 grader där inne och de enda ljuskällorna vi hade var två ficklampor och en kameralampa. Alla scener innan karaktärerna kommer ned i källaren är inspelade på Sandträsk. Resterande scener, alltså alla nere i källaren, är inspelade på Furunäsets gamla mentalsjukhus, som idag är en företags by. Dock är källargångarna fortfarande original där, vilket syns i filmen. Rent tekniskt har vi filmat med en JVC GY HM700 kamera, bortsett från "nightvision" scenerna där vi använt en liten simpel Sony HandyCam med den funktionen. Ljuset i filmen är nästan till 95 % bara en kameralampa, helt enkelt för att det ska passa genren. Hade vi ljussatt med en massa "redheads" etc. hade känslan helt försvunnit. Ljudeffekterna är skapade i Soundtrack Pro. Specialeffekterna är skapade i After Effects. Och ja, det finns massa bakom scenerna material, men mest bara massa bloopers. Det finns också lite material där tex. ljudteknikern filmar en tagning av en scen. Har du någon annan fråga, tveka inte! :)
  4. Säger som "Tornqvist17" ovanför, att det känns väldigt ego att tipsa om en film som jag varit med och producerat. Men det har ju kommit väldigt få konkreta tips. Jag tycker inte den är väldigt originell. Men, för att vara svensk så måste jag säga att den är originell. Det finns väldigt få, vad jag vet, svenska skräck filmer/kortfilmer inom skräck genren i stil med Paranormal activity, Blair witch eller Grave Encounters. Alltså "find footage". Titta efter och tyck till. Denna film hoppas jag även snart kommer komma upp här på Voodoo då den är inskickad.
  5. Handling: Fyra TV-studenter från norra Sverige ger sig iväg för att göra en dokumentär om det nedlagda mentalsjukhuset Svartbecka. De blir varnade att inte åka dit av en före detta anställd sjuksköterska. Men de tar inte varningen på allvar... Längd: 15 min [Filmen är engelskt textad då den deltar i en internationell filmfestival via youtube] Filmad med en JVC GY HM700. Redigerad i Final Cut Pro. Ljudeffekter skapade i Soundtrack Pro. Specialeffekter skapade i After Effects. Ljussättning endast kameralampa. Denna kortfilm är producerad av TV-studenterna; Adam Östberg, Alexander Kvist, Dawan Delshad, Hans Montelius, Joanna Lindqvist och Malin Frieberg, från Luleå Tekniska Universitet. Tanken med filmen var att skapa en svensk så kallad "find footage", som tex. The Blair Witch Projekt eller Paranormal Activity. Främst för att hela produktionsteamet älskar skräckfilm men även för att utbudet av svenska filmer inom denna genre är minimal. Hela produktionen, från manusarbetet till färdig produkt tog 2 ½ månad. Vi valde att ljussätta 90 % av filmen med endast kameralampa för att få till "verklighets känslan" samt att hela filmen ska ha en känsla av smutsighet, alltså inte planerade tagningar från olika vinklar osv. Men självklart är varenda scen planerad. I vissa scener har vi tex. medvetet inte tagit vitbalansen därför att man ska få känslan av att kameran "bara slogs på". Länk till filmen:
×
×
  • Create New...