Gå till innehåll

beman376

Medlemmar
  • Inlägg

    37
  • Blev medlem

Inlägg postad av beman376

  1. Söker kreativa unga filmare (gärna under 26 år, som är EU:s definition på ungdom) som är intresserade av att delta i ett nordiskt kortfilmsprojekt. Just nu är Finland och Sverige med, men vi vill utveckla det svenska samarbetet.

     

    Inspelningen sker vecka 31 i slutet av juli/början av augusti, främst på Åland (Finland). Vi ordnar resa, mat och boende. Arvodena är inte beslutade, allt beror på vad EU ger för bidrag. Men vi har en grund för filmen, men vi vill satsa så stor del som möjligt på att göra filmen bra och hålla arvodena så låga som möjligt. Men ingen ska gå back på projektet.

     

    Filmens arbetstitel är Minnet av en sorg och beräknas bli runt 10 minuter lång.

     

    Om ni känner att ni kan och vill bidra till att forma projektet, hör av er till joel.bergman[at]sx2productions.com så berättar vi mer. Producent, regissör och A-foto är tillsatt.

  2. Jag har kört många filmteori-kurser men har aldrig tänkt på att objekten ska placeras i 2/3 av bilden, och den andra delen ska vara "riktningshåll" som man rör sig mot/tittar mot.

     

    En bättre kameraåkning till introt skulle inte skada!

  3. Det första jag märker är ljudet. Jag gissar på att ni har stoppat en extern mikrofon på kameran och haft den där. I dialoger märks detta, eftersom personerna inte alltid pratar rakt in i mikrofonen. Så en mikrofon på en påle och upp i luften vore najs!

     

    Vad har ni för vindskydd när ni spelar in ljud utomhus? Kan man klä på mikrofonen lite till?

     

    Jag tyckte man kunde höja berättarrösten, att den inte sjunker in i musiken för mycket.

     

    Hur länge har ni jobbat med projektet?

     

    Flickan som är med och spelar är det bästa i hela filmen.

  4. Jag fick upp ögonen för filmen när jag kollade Vårrullen-nomineringarna. Det jag hade störst problem med var ljudet, mina öron säger att det var Canons inbyggda mikrofon men jag kan ha fel. I alla fall var inte mikrofonen tillräcklig, tvivlar på att den var en riktad mikrofon på en mikboom. Det är något ni kan se över!

  5. Det går ju att stoppa in rörelse i efterhand, att man zoomar in bilden och förflyttar sig från ena sidan till den andra. Det är väl det billigaste alternativet.

     

    Dolly är väl annars att föredra ja, beror på hur långt klipp du ska ha, hur länge man måste köra och således hur långsamt. Vad är budgeten på?

  6. Jag har själv aldrig kört med fantommatning från H4n förrän förra veckan då jag skulle testa hur ljudnivåerna förändrades. Och jag skulle säga att det är cirka 6 dB som Tolin pratar om.

     

    Ingen som har erfarenhet av andra shotgun mickar till H4n?

  7. Vid fantommatning rinner batteritiden iväg snabbt som bara den! Funkar om man har el tillgängligt, men det blir jobbigt ibland ute på fältet.

     

    Har du tips på preamp? Som skulle göra att H4n slapp fantommatningen.

  8. Är intresserad av att höra mer om resultatet av Rode D-PowerPlug, har just nu H4n och NTG-2 men får inte så starka signaler som man kunde önska. Lite bättre signal med batteri i miken+Phantom power från H4n - men batteritiden blir minimal på H4n så rekommenderas ej.

  9. Hej!

     

    I dagsläget har jag en Zoom H4n Handy Recorder tillsammans med Röde NTG-2. Kombinationen har fått en hel del kritik för att ha för låga ljudnivåer, något som jag kan hålla med om. Men när man inte är van med något annat tror man att det är så det ska vara.

     

    Vissa talar om att man borde tillägga en förstärkare mellan NTG-2 och H4n. Är det någon som är bekant med det sen tidigare och kan tipsa om vad man behöver ha.

     

    Är det någon som annars har något tips på vad ni använder för shot-gun mikrofon tillsammans med H4n? Prisklassen får vara lite högre än NTG-2 priset.

     

    Flyttar mig hit istället: http://forum.voodoofilm.org/ljudinspelning/32253-bra-xlr-mikrofon-till-boom-pole.html

  10. Har sett recensioner på Kaffebrus som tyvärr inte är så övertygande. Dålig support är något många verkar klaga över. Är det någon som har erfarenhet av Kaffebrus? Bra eller dåligt intryck?

×
×
  • Skapa nytt...