Gå till innehåll

AndyX

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Utmärkelser för AndyX

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Har precis köpt en h4n att spela in ljud med samt en Röde Lavalier mygga och en ntg-2 Röde-mick. Nu tänkte jag höra lite vad folk kör med för inställningar vid: 1. Intervju med mygga 2. Vanlig inspelning av ljud 3. Hög livemusik Finns ju mycket man kan trixa med i sin h4n.
  2. Hej! Det här har antagligen tagits upp förr men är ganska ny här och hittar ingen riktigt passande tråd. Det jag söker är en kamera som fungerar till att göra dokumentärfilm. Behöver även lite tips på utrustning man kan komma att behöva. Budgeten ligger på 70000 kronor totalt, inte mer än så. Även billigare alternativ eftersöks för att spara pengar. Kamera samt ljud och ljus kommer att behövas. Tanken är att arbeta i Mac, Final Cut Pro då jag är lite anti PC. Vilka program är bäst och vilka behöver man? Det är första gången jag gör mer än att bara filma lite konserter/resor och klippa ihop snabbt i Final Cut. Har mest lekt och vill nu göra nåt seriöst. Har en bra idé och söker pengar för fullt till projektet. Det som ska filmas är mest intervjuer och en del livekonserter. MVH Andy
  3. Är ny på att redigera i Final cut pro och behöver hjälp med att komma igång. Har jobbat lite i programmet och känner att man lär sig snabbt plus att det finns många infofilmer på nätet att titta på. Det som jag inte riktigt får kläm på är vad för inställningar man ska ha när man drar igång ett nytt projekt. Jag har filmat lite lätt med min Sony dsc-hx5v digitalkamera och filmfilerna är mp4 (1920 × 1080). Filerna har jag fört över från minneskortet på kameran till min Mac. När jag nu ska dra igång FCP så ska man göra lite inställningar och det är där jag är lost. Vad är bäst att göra med filerna sen? Är det bäst att rendera i programmet eller att göra om dom innan man för över till FCP och då i nåt annat program?
  4. Jag har haft precis samma problem. Är ny på FCP så vart lite lost. Hur exakt löste du det?
  5. Eftersom jag är ganska ny på sånt här så är jag lite osäker på vad jag behöver. Tänkte ändå att den summan skulle inkludera kamera plus alla tillbehör. Kommer väl behöva någon slags mic både för liveupptagning av musik och vid intervjuer. En del livegrejjer kommer jag nog ta från PA-systemet dock. Sen någon slags lampa att sätta på kameran för det lär väl inte ingå. Kamerastativ kan jag ordna på annat håll. Axelrigg kommer jag inte att behöva.
  6. Jag snor den här tråden lite. Är ny på forumet men inte så ny på att filma. Har inte pluggat nåt som är i närheten av filmproduktion men har ändå gjort lite filmer på fritiden mest i iMovie och med en vanlig DV-kamera Canon mvx4i. Så nu är tanken att starta upp ett litet projekt som i slutändan ska bli en dokumentärfilm. Mycket av materialet kommer va intervjuer men även en del filmat från konserter. Jag kommer att arbeta i Final Cut Pro som jag håller på att lära mig just nu på egen hand. Frågorna jag har då är vad för kamera kommer jag attbehöva? Tanken är att filmen ska visas på skolor, filmfestivaler, screening och även svt om man lyckas nå så långt. Behöver även veta vad för extra utrustning jag kommer att behöva för ändamålet? Eftersom det är en dokumentärfilm och fokus kommer att ligga på det som sägs av personerna som intervjuas så kommer det inte va allt för mycket effekter. Min budget kommer ligga på mellan 50.000-70.000 för utrustning. Kom gärna med exempel även om det skulle överstiga det beloppet. Om nån admin tycker att jag skriver i fel forumdel så flytta gärna över de eller säg vart jag ska lägga den nånstans. Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...