Gå till innehåll

emilastrand

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev medlem

Allt postat av emilastrand

  1. Hej alla. Vill posta min senaste kortfilm som jag blev rätt nöjd över, hade varit kul att se vad folk tycker. Har i den här filmen fokuserat mer på vad jag vill göra, dvs. foto och till skillnad från de andra kortfilmer jag gjort har jag verkligen fått fokusera på fotot i den här enkla kortfilmen, med en assisterande regissör som tagit mycket av det ansvaret. Tackar för alla svar. /emil
  2. Ah jag förstår! Ska göra det :) Väldigt bra framtida tips, tack så mycket!
  3. Din tanke om momentum är intressant och jag tror jag kan lära mig mycket om det, just nu förstår jag inte exakt vad du menar med momentum (har inte hört uttrycket så ofta heller) så det hade varit jättesnällt om du kunnat förklara lite mer! :) Mmm, jag förstår, det sa min lärare också, att jag skulle hållt mig till dialogbilderna bättre, och fått en väldigt bra dialog då det i den scenen är det viktigaste, det är definitivt en sak jag ska tänka på nästa gång! Den är lite rapp för att vara en dialogscen kanske... Det är lite svårt! Det är en bra tanke, saker att tänka på till nästa gång! Tack så mycket för din långa och fina kommentar :)
  4. Kul att du gillade dom klippen :) Jo jag är väl ganska nybörjare... Ett inre kaos (som ligger i högerspalten på länken) är den första egenskrivna spelfilmen jag gjort, innan dess har jag hjälpt till i två andra produktioner, producerat ett manus och klippt och gjort andra diverse övningar... Men detta har jag gjort under min gymnasieutbildning som jag slutar till sommaren så jag kallar mig nybörjare! Dock känns denna som ett rejält lyft från förra, iaf för mig :) Så nybörjare är man, men det känns väldigt bra att bli ifrågasatt!: D än en gång - tackar!
  5. .. Det var oväntat, men värmer! :) Vad är det som gör att du tycker så? Tack!
  6. Hej! Här är min senaste kortfilm, mannen som alltid valde fel! är fortfarande fräsch och ny inom detta och har gjort en seriös kortfilm tidigare, så ge gärna konstruktiv kritik och hylla eller såga, så blir jag jätteglad :) Filmen handlar om en deprimerad författare och hans tankar, för att sammanfatta det grovt! http://www.youtube.com/watch?v=kWeF3qAlLaM
  7. Såja. Nu har jag ändrat rättigheterna till alla filerna också. Såklart var det som så att när den importerat filerna till skoldatorsn hårddisk så ska de ju alltid muppa omkring med rättigheter så det var bara ett speciellt inlogg som hade rättigheterna till dem, på den här datorn. Sämst. Men jag ändrade om allt och nu fick jag det till att fungera igen! Score! Fråga bara: Jag ska importera lite till filer, hur ska jag importera dom för att de inte ska lägga sig på samma sätt, dvs. i C: disken utan på den externa istället? TACK!
  8. Jag har nu försökt overföra ALLA mina filer från C: disken i skolan till den externa och försöker nu öppna projektet på min laptop med min externa ipluggad. Då säger den Disk access denied. Och alla filer är offline. Försökt ta bort databas filerna etc. men det vanliga funkar inte. vadfan ska allt vara så omständigt för. tack ändå såhär långt!
  9. "Avid MediaFiles" filerna/foldern som ligger på själva C: disken i skolan? Ska jag copy/paste det över samma folder på den externa då? Eller är det andra filer vi pratar om? Antar ju att det är MXF filerna som jag ska ha från C: disken... Dock är det konstigt då jag satt det till den externa disken hela tiden... trodde jag kanske?
  10. Hej! Har haft lite problem med mitt Avid... såhär är det: Jag arbetar främst i min skola och då vid en och samma redigeringsstation. Där har jag importerat, sorterat och redigerat klipp och det har gått hur bra som helst hela tiden. I samma rum finns flera redigeringsstationer. Eftersom projektet och filerna ligger på en extern disk kan jag byta runt hur jag vill, så jag gjorde det en gång - och då fick jag "Media Offline" - på alla ljud och filmfiler. Bytade tillbaks till den vanliga stationen och allting funkade igen. Har tagit hem disken nu och vill göra lite småpill på min laptop men får samma sak igen - "media offline". Har googlat livet ur mig och jag begriper det inte... Disken har samma bokstav, jag har kollat så att Avid letar på rätt ställe, genom att trycka "Get Info". Då står det något i stil med det här: http://img38.imageshack.us/img38/9322/hejez.png Allt verkar rätt men nu såg jag att det står Drive: (C:) när den egentligen ligger på (E:)? Kan det vara felet och hur ändrar man detta? Eller är det några settings som har ställts in på (C:) disken i den stationen jag jobbat vid och som inte följt med på den externa? Ja... Mitt projekt är 720p 23.98 FPS, precis som samtliga filmfiler. Jag har spelat in ljud och bild separat och det har lagrats på SD/CompactFlash kort som jag sedan lagt in på den externa hårddisken och aldrig flyttat. I programmet har jag ändrat namn på filerna och sorterat i bins, men aldrig har jag ändrat på källfilen. Så vad tror ni? Är skitbull att behöva åka till skolan varje gång man vill mecka... PS. eftersom att det blev "media offline" på även de andra stationerna, vilka har licensnyckel är det inte pga. att jag har en crackad version som den gör så här. Bara så ni vet!
×
×
  • Skapa nytt...