Gå till innehåll

jatteglad

Medlemmar
  • Inlägg

    3
  • Blev medlem

Allt postat av jatteglad

  1. Hej Aettan, ja, jo efter mina erfarenheter ja måste nog påstå att den är jobbigare att hantera en normal dslr. Dels så är skärmen bak på jättedålig och svår att bedöma exponeringen på, främst för att den är ljussvag och dålig betraktningsvinkel, Sen är batteritiden ca 20 minuter, brukar ju va en timme minst på dslr. går att komma runt med ett externt batteripack men det på verkar ju smidigheten. Sedan är preampsen i kameran extremt dåliga, inte för att dom är bra på dslr kameror men de här är en helt annan nivå i dålighet. Sen är greppet på kameran så litet att det gör det svårt att hålla kameran stadigt och under längre stunder, trodde inte det skulle va så viktigt med,, det är det. Förra filmen jag hade ja en canon 600d med magik lantern installerat, klart mycke lättare, mindre och smidigare att arbeta med om en bort ser från bildkvaliten. Men som sagt, det går att komma runt om en bygger en rig med tillbehör, extern skärm o så vidare, vilket jag har gjort, det funkar men det är inte det lättarbetade och intuitiva verktyg som jag tror är bra att ha då en arbetar dokumentärt. men bra bild blir det.
  2. Vill dela med mig av min erfarenhet av BMPCC tillsammans med en metabones speedbooster, har använt den som dokumentärkamera och jag kan säga: jättebra bild, jättejobbig att arbeta med. Jag planerar att byta till en canon xc10 som passar bättre för dokumentär. Men om en ska göra fiktion och har den på stativ så kan de gå fint. Skulle inte fokusera att för mycket på 4k vs 1080, troligtvis märker ingen skillnad i slutprodukten, skulle lägga mer fokus på kamerans dynamiska omfång, bmpcc ha ca 13stop i logläge, det är ganska bra, tror gh4 med log är 12stop, ganska bra de med. Min erfarenhet är att i dagsläget med dagens kameror så är det inte kvalitén på bilden som är problemet, en iphone har tex. fullt duglig kvalitet för att visas på en stor skärm, även om den har en speciell look. Snarare är det på ljudet de faller. Så satsa på en bra boom mic med en zeppelinare, en billig sådan som är bra är röde ngt-2, samt bra myggor tex. sennheiser G3, finns en ny som heter röde redlink som är billigare med okey kvalitet som jag läst. ljud lönar sig verkligen att investera i för det blir inte gammal alls på samma sätt som kameror. Kolla dessutom med ditt regionala filmcentrum, typ, "film i väst", "film i skåne", "film i dalarna" dom har ofta både kamerautrustning, lampor och ljud som en kan låna gratis eller hyra billigt. lycka till!
  3. Hej Om ni letar efter externt batteri så kan ja rekommendera detta. MV-AD1 Power Pack +2x Np-f750 +Laddare - Voosestore Till för att driva lampor men funkar jättebra tillsammans med pocketen om en fixar en strömadaptger. baserad på två sony kamera batterier på 4400 ah styck. följer också med en adapter så en kan använda 12st aa batterier vid knipa. har inte testat att köra slut på det, men borde vara runt 7-9 timmar enligt matematiken..
×
×
  • Skapa nytt...