Gå till innehåll

whiteportion2011

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Personlig information

Utmärkelser för whiteportion2011

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. för att förstå manuset bör man ha lite kännedom om platons filosofi... man behöver inte vara beläst, men man måste känna till huvuddragen. inget krångel!
  2. Titeln kanske suger. Hur som helst. Är lite sugen på att kolla om jag kan få nån konstruktiv kritik av mitt kortfilmsmanus... Håller idéen? Jag vet att det skulle kosta en del [...] att producera filmen, men bortse från den aspekten! OBS! om ni inte vet vem Platon var behöver ni inte läsa. Tack, MVH LINAS IDÉ .pdf
  3. Ok! Jag förstår. En idé är att skriva ett manus för sig själv och ett för "allmänheten" - om man är intresserad av att själv regissera. Kör hårt och lycka till!
  4. Hejsan. Jag orkar inte läsa igenom alla kommentarer så kanhända något av det jag nedan skriver redan har sagts. Hur som helst; jag skulle tipsa dig att läsa Fredrik Lindquists bok "Att skriva filmmanus", eventuellt gå en manuskurs/utbildning för att lära dig att skriva manus. Kanske kan du berätta en historia, men manus kan du inte skriva. Ingen producent eller regissör skulle läsa detta. Man skriver INTE hur kameran ska röra sig - din uppgift som manusförfattare är att lyckas lura regissören med så pass bra scenbeskrivningar att regissören inte kan göra annat än att filma på tänkta sätt. När en person introduceras i manuset används VERSALER. Så här ska det se ut [exempelvis]: NAMN (ÅLDER), (utseende, utstyrsel...) kommer in i rummet. Stora bokstäver i karaktärens namn förekommer ENDAST EN GÅNG: första gången den syns i bild. Man döper inte sina scener. Scenhuvudet ska se ut som följande [exempel]: 1. INT. KÖK - DAG 2. EXT. FOTBOLLSPLAN - NATT Jag orkade tyvärr inte läsa längre än till scen två på grund av alla dina missar. Ladda ner ett gratis manusprogram (celtx funkar helt ok) och lär dig utav det! Lägg gärna upp manuset efter du bearbetat det, vore kul att läsa det då. alla idéer är bra idéer och romantisering av droger är mitt personliga favoritämne ;) observera att detta är konstruktiv kritik så ta inte illa vid dig personligen på något sätt!
×
×
  • Skapa nytt...