Gå till innehåll

kellyk

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Allt postat av kellyk

  1. Jag slog till på en ny iMac, enklaste 21.5" varianten. Det var över 10 års sen jag ägde en egen redigering, då i form av dåtidens fartfenomen, Powerbook G4. Har sedan dess i stort sett uteslutande klippt på Windowsbaserade system Avid osv. Befriande enkelt att komma igång med en mac. Det kan låta flum flum, men bara den "kreativitets boost" det gav att snabbt och enkelt vara på banan med en ny dator var värt de 10.995 kronor burken kostade....och då har jag inte ens börjat klippa. Det kallar jag prisvärt!
  2. Jassåsåpass...Får göra ett nytt försök. Fick inte detta att fungera. Har kopierat "content" mappen från P2 kort till en lös HD. Kan det vara här problemet ligger?
  3. Har ett gäng filer (MFX) från en HVX200 som skall redigeras i FCP. Jag söker enklaste sättet att importera dessa. Vad behöver jag för program? Till vilket format skall jag konvertera dem, ProRES 422?
  4. Precis när jag skulle peta iväg en order sprang jag på denna nyhet: http://www.sweclockers.com/nyhet/13905-apple-lanserar-imac-med-sandy-bridge-och-thunderbolt Det kanske är denna jag skall köra på? Thunderbolt kan ju tänkas ge nya möjligheter i framtiden. Synpunkter?
  5. Ok. Så den här varianten Apple iMac 21.5" Core i3 3.06GHz, 4GB, 500GB, Radeon HD 4670, SuperDrive, Mouse, Keyboard + minst 4gb extra RAM Som jag tolkar det är det ingen större vinst att köpa den 3.2ghz modellen, bättre att lägga slantarna på mer RAM?
  6. Jag tar mig friheten att bygga vidare på denna tråd, jag har ungefär samma funderingar som TS, vad har ni för synpunkter kring; 1) Vilken 21" imac ger mest för slantarna, både vad gäller köp av begagnad samt ny av de som finns i dagsläget? 2) Förslag på tillbehör? En vettig disk för video att koppla till imac? 3) Går det att koppla extern skärm till 21" imac? 4) Funkar Final Cut Studio fullt ut med en 21" imac?
×
×
  • Skapa nytt...