Jump to content

GBG

Members
 • Posts

  21
 • Joined

Everything posted by GBG

 1. Hej jag har en trv950 om det är intressant. Dock ej vad du sökte men den är ju i samma klass som vx2000

 2. Är det äkta 16:9 i sony trv950 hittar inge info om det är fejk eller äkta.
 3. Hej jag har en telekonverter och funderar på att använda den som fisheye istället. Blir det sämre än ett vanligt fisheye? Alltså när jag vänder på telekonvertern blir det ju fisheye effekt. Tror ni det är några konstigheter? Känns ju inte lönt att köpa ett fisheye om jag kan använda linsen jag har nu.
 4. Men 5000-8000 tusen borde väl vara rätt rimligt? Ska nämligen sälja min till en kompis och vill inte ta för mycket eller för lite. Används PD 150 av dokumentär filmare och tv nu för tiden?
 5. Så du menar att det är helt meningslöst att filma med en sådan? Måste dom väl vara värda några tusen?
 6. Vad skulle du värdera för en sony PD 150 som är i bra skick.
 7. Hej jag köpte en sony trv 950 på tradera för 2500 kr. Nu så här i efterhand kändes det lite dyrt. Såg att kameran tillverkades tidigt 1990 tal. I övrigt är det en bra kamera och gjorde jag ett dåligt köp?
 8. Hej ska köpa lite dv band. Jag kommer filma med en panasonic och sony videokamera. Kollade på dom här banden http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=DV60 Är det bra band. Eller bör jag köpa sony dv band till sony kameran?
 9. Tredje gången jag fick rengöra nu. Kameran har ju rätt många år på nacken. Tror jag skrotar den här när som helst.
 10. Kört rengöringsband 2 gånger nu på 8 inspelade band. Dom två senaste har jag dock inte haft några problem med. Men känner mig ändå lite smått orolig att fortsätta spela över om dom friska banden tar skada.
 11. Hej jag håller på att spela över DV-FILM till datorn från videokameran. Ibland blir det ränder på filmerna får jag hålla på att spola fram och tillbaka sen ta ut bandet. Sen kan det även hända att det inte finns något på bandet utan måste starta om kameran sen fungerar det igen. Tror ni man vågar fortsätta överföra med den här videokameran eller bör jag satsa på en ny?
 12. Nu fick man lite mera klarhet. Jag spelar också bara in en gång per band. Du vet inte hurvida banden skadas om jag kör i en dålig kamera. Låt oss säga att jag spelar upp en band som har ränder och sedan spelar upp ett frisk band gör det något? Funderar nästan på att skaffa mig en hårddisk och överföra alla filmer. Slipper man ju nöta på banden samt att man har en extra backup. Men fyfan kommer ta många timmar att importera =)
 13. Hej jag har några frågor. Jag har massa dv-band dom flesta är från panasonic, men har även några sony och tdk. Kan banden ta någon skada om jag spelar upp olika band i samma kamera? Kan kameran göra skada på banden om kameran är dålig? Om ett band blivit förstört och jag kör det i videokameran och sedan kör ett annat band kan det ta skada då? Hur är hållbarheten på dv-band kommer det ge upp om jag kollar på det ofta och spolar fram och tillbaka? När man ska lagra ett filmat band ska man spola tillbaka till slutet på banden? Är det nödvändigt att göra backup på alla band dvs att lägga in dom på en hårddisk? Tacksam för svar då jag har filmat sjukt mycket och vill behålla dom tills jag blir gammal gubbe =)
 14. Hej jag ska nu köpa mig en dator främst till video redigering. Jag skjuter med mini-dv. Jag kommer använda mig utav sony vegas för redigering. Kom med tips på någon stationär dator som kan passa för det. Den behöver inte vara sjukt snabbt. Bara det går att klippa och lägger efekter etc utan att det laggar. Renderingstiden spelar ingen roll. Har 3-4 tusen kronor att lägga ut.
 15. Behöver man fejka ett inbrottsförsök i Danderyd?
 16. Låter faktiskt troligt det, får väl känna mig blåst på köpet då. Får helt enkelt använda panasonicen när jag lägger in filmerna på datorn.
 17. Känns aningen märkligt för jag kopplade ju in den i firewire utgången. Någon annan får gärna svara om dom vet vad det är för kabel. Ska testa kameran i morgon i en pc får hoppas det fungerar där.
 18. Kollade där nu och sony kameran kom inte upp när jag anslöt. :/ Fick med en kabel som liknar firewire fast med usb i ena ändan se bild http://data.fuskbugg.se/skalman01/P3180006.JPG Det konstiga var att när jag kopplade in kabeln i kameran så kom det upp "Dv inkopplat" i skärmen. Men i datorn kom det upp någon i stil med "trasig usb" vad är det för kabel? Ni får ursäka mina dumma frågor men är rätt ny på videokameror
 19. Glömde att skriva att är en macbook jag använder, kanske därför det är problem? Men tycker ju det är konstigt när det fungerar perfekt med panasonicen.
 20. Hej jag köpte en begagnad sony videokamera på blocket idag när jag skulle testa att importera in film med firewire till datorn så hittar inte iMOVIE kameran. Men när jag testar med min andra kamera är en panasonic så är det inga som helst problem. Verkar som att jag blivit lurad, eller kan det vara något annat problem inställningar eller något i sony kameran? Det är en sony dcr-trv20e
×
×
 • Create New...