Jump to content

wajr

Members
 • Posts

  11
 • Joined

wajr's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag tror det lutar åt att lämna in den nu. Kom andra saker i vägen som ändå hindrar mitt projekt, så det är nog lika bra att passa på att skicka in den på service. Tusen tack för era inlägg!
 2. Tack för era svar! Jag är väl medveten om hur kondens uppstår, och du har nog rätt i att det kan ha funnits fuktigt material i väskan nångång när jag lämnat kvar kameran i den. Men nu har jag ju torkat kameran ordentligt flera gånger, bl.a. i två dygn framför en fläkt, och ändå så vill den ju larma för kondensation. Det är det som får mig att fundera om det skulle kunna vara något annat. Din idé med torrbollar lät smart, ska ta och prova den. Men tror ni det är värt att lämna in den på service, eller ska jag helt enkelt torka den ännu längre? En annan sak som jag märkt nu, är att en del material jag filmat till och med "försvunnit". Det är bara bluescreen när jag ska spela upp det. Antar att det har med kondensationen att göra? Det var ett helt band som först visade bluescreen, men efter att jag kört med cleaning cassette några gånger så började den visa bilder igen, förutom typ 2 minuter som var helt borta. Kan det vara så att det är läshuvudet som blivit fuktskadat?
 3. Hej! Har lite funderingar över min XHa1 som allt oftare larmar för kondensation. Jag har använt den en hel del utomhus, och ibland även när det snöat, men försökt skydda den så gått det går. Men detta har aldrig varit något problem tills för 2 veckor sedan då den började larma. Jag har för vana att inte ta ur kameran ur ryggsäcken när jag kommer in för att undvika kondens. Men nu räcker inte det utan jag har blivit tvungen att torka kameran ett dygn framför en varm fläkt och den vill ändå börja larma efter några minuters filmning. Detta har återkommit allt oftare och nu kan jag knappt filma med kameran längre. Har kontaktat canon ang problemet och de säger att jag måste torka den ännu längre eller alternativt lämna in den på service. Men det ska väl inte behövas längre torktid om den fungerar när jag börjar använda den? (för att 5 minuter senare börja larma igen.) Att skicka in den på service är min absolut sista utväg, men det undviker jag helst då jag befinner mig uppe i fjällen för att filma ett projekt och är helt låst vid att ha en fungerande kamera närmaste veckorna. Nu är detta kanske en dum fråga, men kan det vara kamerans säkerhetssystem som har blivit överkänsligt? Går det på något vis att koppla ur det så att det går att filma igen, och vilka risker skulle det i så fall medföra? Tacksam för alla svar! /Viktor
 4. Jag tar bara "file-export-send to encore". I encore trycker jag bara "build DVD" och så börjar den transcoda.
 5. Hej! Jag är inne i slutafasen på mitt lilla filmprojekt och ska försöka få ut min premiere (CS5) sekvens till DVD genom att använda Encore. Det börjar bra och transcodingen går som den ska. Men sen när den ska börja bränna filmen kommer det upp en error ruta där det står ungefär "aspect ratio not supported". Någon som vet var orsaken till detta problem ligger? Projektet är, som det står i rubriken, HDV 1440x1080 50i. Hoppas någon kan hjälpa mig
 6. Hej! Har ett litet stort problem. Efter att jag börjat filma med HDV istället för DV så orkade inte min stationära PC redigera materialet. Så därför införskaffade jag mig en Macbook Pro, vilken jag hört skulle kunna klara det mesta. Men efter en dag med datorn håller jag på att slänga ut den genom fönstret. Alla klipp jag har dvs. ca 100GB material, är i mpeg format, 1440x1080i. Och tydligen så kan inte final cut läsa det. Finns det något smidigt sätt att konvertera dessa till .mov eller ska jag satsa på adobe premiere, vilket jag redigerat med på PC förut. Provade mpeg stremclip, men förstod inte riktigt vad jag skulle ha för inställningar. Sen gick det väldigt väldigt långsamt också. Håller på att ge upp redan efter en dag... Vore tacksam för hjälp.
 7. Nu har jag fått encore att skapa en DVD. Men ljudet är helt borta. När jag går tillbaka till premiere så fungerar plötsligt inte ljudet i min timeline heller. Någon som vet vad som kan vara problemet?
 8. Hej! Jag har ett väldigt akut problem. Jag har problem att skapa en dvd av mitt adobe premiere cs4 projekt. Jag har valt "send to encore" i adobe premiere, men när jag har tryckt på "build" i encore så kommer problemet. Efter ca: 25% av "transcode processen" så dyker ett felmedelande upp som säger att det misslyckats, och jag har startat om processen ett flertal gånger... Filmen, som är drygt 15min lång, ska visas imorgon kväll inför 100-talet personer och därför är detta ett AKUT problem! Vore väldig tacksam för snabb hjälp!
 9. Ok, jag ska kolla in det. Låter som något jag kommer behöva. Återigen, tack för hjälpen!
 10. Tusen Tack! Precis det jag behövde!
 11. Hej! Jag skulle vilja ha hjälp med en effekt som jag är ute efter. Det är lite svårt att beskriva, men det gäller att få en kort text att sitta fast på ett rörligt objekt i filmen, tex en skylt som filmas från en skakig kamera i en bil. Jag redigerar med adobe cs4, alltså premiere pro och after effects. Jag har fått det att se hyffsat bra ut genom att tajma kamerarörelserna med keyframes men det är svårt att få det att bli helt perfekt. Någon som har något tips?
×
×
 • Create New...