Gå till innehåll

hankerton

Medlemmar
  • Inlägg

    3
  • Blev medlem

Personlig information

Filmskapande

  • Utrustning
    Greenscreen/Overhead
  • Intressen
    Dockteater/Animation

Utmärkelser för hankerton

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej! Vi är några som håller på att skriva ett film noir inspirerat manus till en dockteater/film för vuxna. Alla som vill får vara med och skriva! Vi brukar ses mellan 21.00 och 22.00 söndagar till torsdagar på vår hemsida, http://www.pulppuppets.se/manus, eller på http://www.etherpad.com/pulptest vilket är ordbehandlingsprogrammet vi använder (Båda länkarna leder dit vi skriver). Filmen börjar med ett brutalt mord på Rockstjärnan Sami Raket under en konsert på Debaser Slussen i Stockholm. Hobbydetektiven Jaqueline Klimp tar oombedd på sig att lösa fallet.. Det hela är mycket gastkramande. Vill man inte skriva kan man också gå in och se orden rinna till på skärmen, vilket kan var nog spännande. Filmen kommer att spelas in och upp samtidigt, bland annat med hjälp av greenscreen och overheads, och har premiär i mars 2010 på Dramalabbet i Stockholm. Den kommer att bestå av 20 scener som alla finns beskrivna på http://www.pulppuppets.se/manus. Vi har hittills skrivit fram till scen 5 som kommer att skrivas i kväll. Välkomna att haka!
  2. hankerton

    Stövlar

    Roligt! Håller med J Bergman om skogsscenerna, men annars en rörande liten historia. Jag är dockspelare och skulle gärna hjälpa till med att manipulera stövlarna. Fisklina ligger ju nära till hands, förstår hur du tänker där, även om det förmodligen går att få bättre liv i dom om man kunde hålla dom mer kontrollerat. Till exempel har jag redan gjort ett litet hemmatest med ölsvepningen som inte skulle vara något problem om man kunde använda händerna. Jaja, kul i alla fall. Hör av dig här eller maila info@pulppuppets.se om du vill ha hjälp!
  3. hankerton

    Dockor + digital animation?

    Jag har ingen erfarenhet av det som normalt kallas animation men som dockspelare är det just det jag kallar dockspel. Jag är med i en dockteatergrupp - Pulp Puppets - som blandar just animationer med dockor. Vi spelar in dockor mot en greenscreen och mixar sedan i realtid in digitala bakgrundsmiljöer som dockan rör sig i. Det är alltså inte det du efterfrågar om jag förstår det rätt, alla dockans rörelser animeras för hand, men kan kanske vara intressant ändå? Vi repar sporadiskt (vet inte nästa rep ännu) men man får gärna komma och spana in tekniken och prova om man vill, det är bara att höra av sig i så fall. Här är vår blogg: http://kungligtdramatiskadockteatern.se/wordpress/ och så här kan det se ut (ovanståendet teknik blandat med overheadanimationer):
×
×
  • Skapa nytt...