Gå till innehåll

Pappskalle

Medlemmar
  • Inlägg

    13
  • Blev medlem

Personlig information

  • Yrke/titel
    Statlig stipendiat

Utmärkelser för Pappskalle

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Enklast är att göra capture via iMovie, det funkar alltid. Har själv samma problem som du med min HV30: Det verkar vara ett allmänt fel och man rekommenderas att radera "preferences" i FCE.
  2. Jag har under flera år jobbat med Pinnacle. Mina erfarenheter är att det lätt kraschar men då, om man har det i bakhuvudet, är det ju bara att spara efter varje åtgärd man gör. Så ska det givetvis inte behöva vara men jag kan leva med det (ctrl+s efter varje åtgärd så är man garderad). Jag tycker att kraschningen väl kompenseras av att Pinnacle är mycket användarvänligt och lättförståeligt och dessutom har de flesta av de funktioner jag kan önska mig. En fördel är att det är lätt att bränna en DVD direkt i programmet. Själv har jag precis gått över till Mac och har stora problem att få iMovie08 och Final Cut Express att fungera. Det sägs här att inlärningströskeln är hög men att det sedan är ett mycket bra program (FCE alltså) så vi får väl se.
  3. Med transition menar jag en övergång t ex tona ned i svart eller en tonad övergång mellan två klipp. Det följer ju med en hel del sådana i FCE fast de kallas, som jag nu konstaterar, EFFECTS.
  4. Har precis börjat använda min Canon HV30 och börjat känna på att redigera i FCE. Upptäckte ganska omgående att vissa transitions inte fungerar. Det går OK i bröjan på första klippet resp. i slutet på sista klippet i time-line. Däremot går det inte mellan HDV-klippen. När jag lägger in ett icke-HDV klipp (från min gamla kamera i 16:9) så fungerar det som det ska dvs. mellan HDV och DV-klippen (men fortfarande inte mellan HDV-klippen). Kan någon skingra dimmorna?
  5. Right you are - HV20 ska det vara. Och har du något svar på frågan. Förresten har jag skippat HV40 eftersom de lärde ändå tycker att den är kosmetisk uppgradering av HV30.
  6. Hakar på den här tråden. Står precis i begrepp att köpa en Canon HV30 (ev. att jag avvaktar tills HV40 kommer). Min fråga är nu: Canon HV30 + Final Cut Express = sant? Dvs är det en bra kombination att redigera i HD-format i FCE. Läste i ett forum där man behandlar HV20-30-40, http://www.h20.com, och blev mörkrädd över de problemställningar som diskuterades där. Fast det mesta handlade om amerikanska förhållanden och NTCS.
  7. Jag står själv i begrepp att köpa en HV30 och kommer att redigera i FC Express (när jag väl lärt mig det...). Tanken med att köpa en HD-kamera är ju att få bästa möjliga bild. Håller som bäst på att förbereda ett "dokumentärt jobb"). Har du fått någon förklaring till din ursprungliga fråga...?
  8. Har idag en Panasonic GS-320 som jag är mycket nöjd med. Dock tänker jag höja ribban en aning och satsa på en HD-kamera runt 10 000 - 12 000 kr. Viktigt är att kameran tillåter en externt ansluten mikrofon och möjlighet att hänga på vidvinkeloptik. Är också intresserad av synpunkter kring DV-band alt. hårddisk. Tacksam för tips och förslag.
  9. en H4:a alltså. Kostar 2 695 hos Boströms. Tack för tipset.
  10. Jag har en Panasonic GS-320 som, vad jag förstår, saknar möjlighet att ansluta en extern mikrofon. Jag ska nu göra en "släktvideo" där en del personer ska intervjuas framför kameran. Eftersom jag är rädd att den inbyggda miken inte kommer att räcka till undrar jag hur jag ska förfara. Vad jag behöver är alltså en separat pryttel som kan ta upp ljudet via mikrofon. Gissar att jag sedan har lite jobb med att synka ljudet i redigeringen men det kan jag ta. Några tips på en bra, och lagom billig, utrustning?
  11. Jag spelade upp filmen i TVns DVD-spelare och DET FUNGERADE. Som svar på din fråga så är jag säker på att jag exporterade i PAL. Men den spelades INTE upp korrekt i viewern i FCE. Men vad gör väl det nu när slutmålet är nått dvs. att den visas korrekt i TVn. Tack för hjälpen.
  12. Gjorde som du föreslog. Kollade inställningarna i timeline som verkade vara OK dvs. 72x576 med Anamorphic markerad. Renderade och spelade upp med FCE som visade filmen i 4:3 med svarta kanter till höger och vänster. Öppnade därefter filen i VLC som visade ett hackigt 4:3-format. Importerade sedan filen i iDVD med 16:9-format. När jag sedan kollade i Macen är den fortfarande i 4:3. Har just nu inte tillgång till TVn - ska kolla imorgon.
  13. Jag försöker förgäves få FCE att skapa en fil som jag kan bränna en DVD av för att sedan kunna se mästerverket på min TV. Ingångsfilen är från en Panasonic GS-320 i format 16:9. Under redigeringen i FCE ser allt ut som det ska men när jag sedan exporterar filmen i QuickTime för bränning i iDVD så blir bilden hoppressad med "långsmala gubbar". Är ganska ny på Mac men tycker mig kunna konstatera att FCE saknar en viktig funktion nämligen att kunna bränna en DVD direkt i programmet. Har tidigare jobbar med Pinnacle Studio i PC-miljö och där var det inga problem att välja hur den färdigredigerade filmen skulle visas - här kan man välja att göra en AVI-fil eller helt enkelt bränna den direkt i Pinnacle.
×
×
  • Skapa nytt...