Jump to content

pikefurusund

Members
 • Posts

  38
 • Joined

pikefurusund's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej, Har försökt bränna en DVD från FCP via Compressor och slutligen DVD Studio Pro. Allt tycks går som smort men efter bränningen kan jag inte öppna DVD-skivan. Får bifogade meddelande i VLC och Macens DVD- spelare. Har följt följande anvisningar: Burn Final Cut sequences to DVDs: The high-quality way - Final Cut Pro, Avid, and After Effects Training Någon som kan förklara?
 2. Fixat nu men jag begriper inte riktigt vad problemet fanns. När jag kopierade över filerna från minneskortet via min imac 27 och in till den externa hårddisken gick det sedan inte att läsa filerna. När jag kopierade filerna till hårdisken i datorn och sedan till den externa hårddisken kunde FCP läsa in filerna. Vad kan det bero på?
 3. Har som vanligt filmat med min Canon XF100, men när jag idag ska göra en "Log and transfer" av filerna så får jag detta meddelande. Allt har fungerat fint tidigare. WARNING "CLIPS001" contains unsupported media or has an invalid directory structure. Please choose a folder whose directory structure matches supported media. Kan det bero på att jag sist gjorde en "Log and transfer" från en Canon HFS100 och att ngt i inställningarna ändrades?
 4. Vilka inställningar ska jag ha i FCP? Kanske felet ligger där... eller?
 5. Har inte fått FCP att fungera med media från Canon XF100. Filmat 50i och importerat via Canon XF Utility. När jag sedan tar in klippen vill FCP ändra sina inställningar för att passa importen. Då svarar jag ok och importerar. När jag sedan har lagt ner två klipp på tidslinjen så går det inte att lägga till övergångar, som t.ex Cross Disolve eller annat. Jag får meddelandet: "There was insufficient media for the requested transition at one or more points. Would you like to accept the others?" Svarar jag då ok, så läggs en "Cross D" i slutet på det andra klippet. Vad är det för fel?
 6. Hej igen, fann det själv och nu fungerar det som vanligt igen. Tack för hjälpen! :-)
 7. Ok, och hur och var fixar jag till det?
 8. När jag öppnar filmen i QT Pro ser den perfekt ut. Vad menar du med i/ut-punkter?
 9. Har jobbat med Final Cut Express ett halvår och det har fungerat perfekt men har nu fått ett problem på halsen. 1. Filmar i HD med min Canon. 2. Tankar in klippen och redigerar. 3. När jag sedan ska exportera filmen som QT så blir t.ex en 8 minuters film plötsligt bara 85 Mb stor. Och.... tidigare blev den runt 2 Gb. Vad har hänt? Någon som kan förklara?
 10. Har lagt ut min Legria HF-S100 tillförsäljning. Går den iväg blir det en Panasonic AG-HMC151e ;)
 11. Vidvinkeln väger tungt eller rättare sagt lätt för mig. Hade tidigare en Canon XH-A1 med extra vidvinkeloptik vilket gjorde kameran rätt tung. Tilläggas kan att trots Legria HF-S100 begränsade manuella inställningsmöjligheter så är det en väldigt trevlig kamera och ger riktigt bra resultat. Men när mickar och annat ska på så blir det rätt bökigt. Och vad stod -e för på nya modellen?
 12. Den senaste modellen av Panasonic AG-HMC151 har tydligen tillägget 151-e. Vad står -e för?
×
×
 • Create New...