Jump to content

Material försvinner från band?


maxv

Recommended Posts

Tjabba, har ett litet problem. Jag har filmat matetrial på ett band och när jag spelar upp det så är de ca första 10 minutrarna där som det ska. Sedan saknas en stor del av materialet där det bara är svart i den tiden jag vet att jag filmat (tidkoden är på noll). Sedan ligger resten av materialet där. Det är alltså ett mellanrum på bandet där det borde ligga material, men vart är det? Bör också tilllägga att min kamera krånglar lite och har ofta svårt att läsa vissa band. Men varför bara just mitt på bandet. Finns det nåt man kan göra eller blev det helt enkelt inte inspelat på rätt sett?

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker att det låter som om du först bör prova med en annan kassett och lägga in en tidskod i någon minut med objektivlocket på. Sedan prova att filma igen.

 

Om det fortfarande strular så bör du rengöra själva inspelningshuvudet på kameran med en rengöringskassett.

 

Om inte det ger resultat så är det nog fel på kameran.

 

Jag kör alltid fram nya kassetter och lägger på tidskod innan jag använder dom. Dels finns det ofta spänningar i banden när det är oanvända och dels har man en obruten tidskod när man filmar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...