Jump to content

No Reason - en liten kortfilm...


Passman

Recommended Posts

Har en liten film som jag har laddat upp, en action/thriller kan man kalla den. Den är ca. 2min lång så handligen är enkel, mest en experimentell film. Filen är i mpg och den blev ganska stor (ca.42mb) men det ska nog inte vara några problem för dom med bbb att ladda ner.

Så kolla in den och säg vad ni tycker...

 

Högerklicka och "spara som" på länken

http://couchpotato.no-ip.com/stored/No%20Reason%20%5Bmedium.quality%5D%5Bwww.smpfilms.tk%5D.mpg

Link to comment
Share on other sites

Den här filmen tycker jag bitvis är mycket bra, men för ojämn. Den är ju något parodisk, och det tycker jag är synd. Om du istället, med samma story, skulle göra den mer "seriös" (men fortfarande experimentell) så skulle den bli mycket mer intressant. Sen är vissa scener väldigt snygga, medan andra känns väldigt amatörmässiga. Med tanke på miljön så skulle du kunna utnyttja ljuset för att höja dramatiken. För att ta ett exempel så är sekvensen mellan 00:23-00:26 riktigt snygg.

 

När du klipper snabbt mellan en tagning med rörlig kamera och en annan tagning med statisk kamera så tappar du flytet litegrann. (T.ex. 01:11-01:14)

 

Slagsmålsscenen: musiken känns något överdriven. Vissa ljudeffekter känns också lite "för mycket". T.ex. smash-ljudet i 00:55. Däremot är t.ex. sparken i 01:00 riktigt snygg.

 

När slagsmålet tar fart på nytt i 01:27 känns det som ett hack, förmodligen mest pga av musiken. Jag tycker att du ska jobba mer på att få sekvenserna att flyta ihop med varandra mer smidigt.

 

Filmens höjdpunkt ligger mellan 01:32-01:52. Riktigt snyggt (och oväntat). Här passar allt ihop (klipp, musik, ljudeffekter, slow-motion etc). Om du jobbar på och får hela filmen som denna sekvens så skulle den bli otroligt bra.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kul att några gillar den iaf, det var inte meningen att det skulle bli nåt mästerverk, kanske därför den är lite ojämn. Inspelad på video8 under flera veckors intervaller i början av 2003, hittade inte materialet föräns några månader sedan och började klippa ihop den för skojs skull. Har lite andra projekt på g, titta in på www.smpfilms.tk så får ni veta mera...

 

Musiken (i ordning)

The Crow 2 OST - Track 1 - City Of Angels

Red Heat OST - Track 4

Red Heat OST - Track 7

The Crow 2 OST - Track 8 - "i'll wait for you"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...