Jump to content

Eftertexter...


farlig

Recommended Posts

Skulle gärna vilja få klarhet i detta med eftertexter.. Vilket program är det allra bästa för att få snygga rullande eftertexter? Premiere är fruktansvärt krångligt.. Finns det något annat alternativ? After Effects pratade någon om.. men vet någon hur man gör?

 

Finns det några guider någonstans? Jag har googlat runt ett tag nu och hittar ingenting. Snälla.. jag behöver hjälp.

Link to comment
Share on other sites

I Adobe premiere är det inte alls krångligt... Du skapar en ny "titel" och skriuver där in alla namn osv.. Sen lägger du till den i din timeline där du vil att den ska vara och längden. Sen går du in på "motion" för klippet. DÄr är det bara att välja start position utanför bilden längst nmer och "end " position högst upp utanför bilden... voila! Du har rullande eftertexten :P

 

 

Det går ju att göra i AfterEffects såklart också. Samma sak där egentligen. Skapa en bild med alla namnen och det som ska stå i eftertexterna. Du kan ju även skapa det i AE direkt om du vill. Sen när du har det i en composition så är det bara att gå till början, placera texterna utanför bilden längst ner och sen klickar du på "Animation" längst upp och väljer där "Add position keyframe"

Sen går du till slutet och placerar då klippet utanför bilden högst upp...viola igen! DU har rullande eftertexter, men den här gången genom AE ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...