Gå till innehåll

Frågor om Super-8


demyan

Recommended Posts

Har en filmidé som jag är intresserad av att filma på Super-8 i sommar, och har lite frågor angående tekniken och kostnader.

 

- Hur fungerar det med framkallning? Vet att viss smalfilm går att överföras till vhs och dvd, men är det också möjligt att få det överfört på dv-band , så man sedan kan redigera materialet digitalt på sin egna dator? Och hur mycket kostar det att få filmen framkallad och överförd?

 

- Hur lång livstid har kamerabatterierna, och hur mycket kostar de? Tillverkas sådana batterier fortfarande och hur lätta är de att få tag på?

 

- Jag har hört om super-8 kameror som klarar ta upp ljud, men hur bra är kvaliteten? Är sådana kameror prisvärda?

Länk till kommentar
Share on other sites

1. Framkalla på http://www.supersens.nl/

 

2. kamera batterier brukar vara vanliga AA, gäller kanske inte dom dyraste Beaulieu kameror.

 

3. Det går inte att spela in ljud på super 8 längre, för att Sound carts slutades tillverkas för 7 år sedan. Ljudet var ändå kass, så det är nog en bättre ide att andvända minidisk som PLD har redan nämnt

 

 

/Jan

Länk till kommentar
Share on other sites

Nu har jag inte kontrollerat det, men jag har alltid trott att Andec i tyskland har de bästa priserna för framkallning. http://www.andecfilm.de/html/start_english.htm

 

Skaffa en sk. viewer eller en projektor som fungerar, så du kan kika på dina filmer innan du skickar in de till scanning (kanske blev det misslyckat och då känns det kanske dumt att betala för scanning av filmerna).

 

Jag ska tillägga att jag har i en äldre tråd här lovat rabatt till alla Voodoomedlemmar som skickar in smalfilm och vill ha en sk. "Onelight transfer", 20% tror jag att det var. :)

 

Beaulieu har special-batterier, annars är det väl vanliga AA batterier som gäller. Kan man kolla upp innan man köper en kamera. Ljusmätaren i kameran kan behöva special-batterier som du hittar här: http://www.weincell.com

(om du inte ska använda en extern ljusmätare)

 

Nej, ljudfilmer tillverkas inte längre (som någon redan har påpekat), däremot kan man fortfarande hitta ljudfilm på tex Ebay, men det är mer som en "kul grej" eller för att få prova på en raritet innan all ljudfilm försvinner helt.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...