Jump to content

Sony DCR-TRV900 - Är den bra?


Xtreme Records

Recommended Posts

TRV950 är nyare och borde gå för ungefär samma pris. Annars bra kamera med OK optik och sensor (samma sensor som pdx10, HC1000 och pana GS400). Men du borde också kunna få en Canon XM-2 för det priset. Den är roligare att filma med..

 

/jens...

Link to comment
Share on other sites

Får du tag på en TRV900E på begagnatmarknaden ska du vara lycklig! Det är en helt enastående kamera. Sonys efterföljare är visserligen modernare men nedstrippade varianter med färre funktioner än "originalet". T ex möjligheten att ta stillbilder under pågående filmning. TRV900E var nog bara för bra för räknenissarna på Sony. Gissar att en beg trv900 ligger runt 6000 kr.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Polytrop]Får du tag på en TRV900E på begagnatmarknaden ska du vara lycklig! Det är en helt enastående kamera. Sonys efterföljare är visserligen modernare men nedstrippade varianter med färre funktioner än "originalet". T ex möjligheten att ta stillbilder under pågående filmning. TRV900E var nog bara för bra för räknenissarna på Sony. Gissar att en beg trv900 ligger runt 6000 kr.[/citat]

 

Hm, jag håller inte med. Filmade en sommar med TRV900. Visst var den OK, men min lilla DCR-HC1000 ger finare film. Vet inte om det beror på signalprocessorn, optik eller annat. Trots samma sensor tycker jag HC1000 lätt spöar TRV900. Många anser också att Panasonics NV-GS400 ger mycket finare bild trots samma sensor. Bäst av alla med den mellanstora 3CCD.n på 1/4.7" tycker jag Sonys PDX10 är. Tror faktiskt den går att få för runt 10000:- nu. Ock då kan man köra både DVcam och miniDV. Dessutom har den XLR-kontakter för ljud..

 

Jens...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...