Jump to content

Jerry Bruckheimer filter


pekivan

Recommended Posts

Du måste ha en adapter ring som äe anpassa för din lens tråd och en 3x3 eller 4x4 filter ram eller filter holder som den heter på engleska. Kolla på photax.se Dem har cokin filters och holder till bra pris. Dem ha en bra sortiment av olikor filter. Fråga efter en cokin katalog så få du väljer dem filter du kanske vill ha. Jag kan ta ett kort på min filter holder och adapter så få du se vad jad menar.

Link to comment
Share on other sites

Det vore jättesnällt. Som sagt har jag en dv-kamera med 27mm filterdiameter. I instruktionsboken står det att man kan köpa till filter....så det borde ju gå att sätta på ett. Kameran jag har är en Panasonic NV-DS65.

 

Länk till kameran: http://www.panasonic.se/index.asp?nav=nav%2Fnav%5Fcat%2Easp&content=content%2Fproduct%2Easp&params=cat0%5Fid%3D1%26cat1%5Fid%3D35%26cat2%5Fid%3D105%26product%5Fid%3D1168

 

Länk till instruktionsboken:

http://www.panasonic.se/materials/nvds60_65%20swe%20.pdf

Link to comment
Share on other sites

Jätte bra! Glad att du hitta den.

 

"så om jag köper en step-ring 27-37mm kan jag använda alla Cokin-A filter."

 

Det kan du men bara filter som passa till filter holder, alltså om du köper en filter holder som passa till 3x3 filter kan du bara använda de filter som är anpassa för just det filter holder du har. Men det äe ingen fara för att det finns mycket filter att välja från.

 

Som sägt förrut finns dett också 4x4 filter. Det är stora än 3x3 men lite dyra. Det behövs inte i din fället så det lugt.

En tips. Går in på en äffar som säljer kamera utrustningen och fråga efter en cokin katalog. Eller de kankse vet var du kan få tar på den. Jag fick min från Expect. du kan också prova hos dem.

 

Jag använder filter ibland om jag vill ha en särkilt effect men nu använder jag an magic bullet.

Jag har en canon XM-2 med min hem gjorde mattebox. Här är länken till den:http://www.voodoofilm.org/forum/topic.asp?topic=715

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...