Jump to content

skuggor när man använder greenscreen?


pinto
 Share

Recommended Posts

Nej, du ska absolut inte ha någon skugga på gröna duken. Chroma key nycklar ut en färg och den ska vara så jämn och ren som möjligt. Har du en skugga, så måste du öka det färgspektrum som nycklas ut. Och då ökar risken att du även fräter ut en del av motivet, särskilt i konturerna.

Stora redigeringsprogram (tex FCP) har elektroniska skuggor, som du kan lägga från motivet mot bakgrundslagret. Du kan variera såväl skuggans djup och riktning som dess hårdhet (hur skarp konturen ska vara)

Erik Fagerholm

Link to comment
Share on other sites

Eftersom jag inte själv jobbar i Premiere, så är jag inte säker på om de finns i deras senare versioner. Däremot har jag läst att Photoshopobjekt kan få skuggor i Premiere och att de också kan göras i After Effects.

VET NÅGON ANNAN? Och hur är det med Avid Express?

I FCP ställer du in skuggans vinklar, hårdhet, djup mm. Och sen skapas den automatiskt i renderingen och animeras efter motivets rörelser

Erik Fagerholm

Link to comment
Share on other sites

Ljussätt med en skugga på greenscreenen dra sen en ganska gård key för att frilägga människan. Dra sedan en mjukare key där du garbadge maskar bort gubben så du kan få med skuggan compa sedan ihop dom två reslutaten med bakgrunden. Grada till skugg-passet så det inte är grönsvart, eller kolla om det räcker med att köra en multiply med skugglagret. Så får du en mycket snyggare och mer realsitisk skugga än om du använder nån dropshadow-effekt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...