Gå till innehåll

skuggor när man använder greenscreen?


pinto

Recommended Posts

jo ja fattar hur man får skugga på gröna duken,, men ja undrar om man får det tilräckligt snyggt? när man keyar bort de gröna då går de ju att man få me skuggan ,, men de blir ju grönsvart skugga?

Länk till kommentar
Share on other sites

Nej, du ska absolut inte ha någon skugga på gröna duken. Chroma key nycklar ut en färg och den ska vara så jämn och ren som möjligt. Har du en skugga, så måste du öka det färgspektrum som nycklas ut. Och då ökar risken att du även fräter ut en del av motivet, särskilt i konturerna.

Stora redigeringsprogram (tex FCP) har elektroniska skuggor, som du kan lägga från motivet mot bakgrundslagret. Du kan variera såväl skuggans djup och riktning som dess hårdhet (hur skarp konturen ska vara)

Erik Fagerholm

Länk till kommentar
Share on other sites

okey, men i vilka program tror du de finns i mer? den effecten så man kan göra skuggor? men det är väl inte at man får animera skuggan utan den gör det atomatiskt sen får man sjuster som man vill?

Länk till kommentar
Share on other sites

Eftersom jag inte själv jobbar i Premiere, så är jag inte säker på om de finns i deras senare versioner. Däremot har jag läst att Photoshopobjekt kan få skuggor i Premiere och att de också kan göras i After Effects.

VET NÅGON ANNAN? Och hur är det med Avid Express?

I FCP ställer du in skuggans vinklar, hårdhet, djup mm. Och sen skapas den automatiskt i renderingen och animeras efter motivets rörelser

Erik Fagerholm

Länk till kommentar
Share on other sites

Ljussätt med en skugga på greenscreenen dra sen en ganska gård key för att frilägga människan. Dra sedan en mjukare key där du garbadge maskar bort gubben så du kan få med skuggan compa sedan ihop dom två reslutaten med bakgrunden. Grada till skugg-passet så det inte är grönsvart, eller kolla om det räcker med att köra en multiply med skugglagret. Så får du en mycket snyggare och mer realsitisk skugga än om du använder nån dropshadow-effekt.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...