Jump to content

Kombinerad kameramonterad/handhållen mic?


oee
 Share

Recommended Posts

Hallå,

 

Jag köpte mig igår en Sony HVR-Z1 och behöver komplettera med en mikrofon. Kameran (och således mikronfonen) ska användas till reportage/dokumentärfilmning med en hel del intervjusituationer. Jag skulle vilja ha en mikrofon som går att montera på kameran i mikrofonhållaren för enklare självkör men som även går att ta bort och köra med längre sladd för mer närgångna intervjuer. Finns det någon vettig mikrofon som funkar till detta? Jag är tyvärr usel på ljud. Jag har tittat lite på Röde NTG1 och NTG2. Kan dessa funka för ändamålet?

Link to comment
Share on other sites

[citat=oee]Hallå,

 

Jag köpte mig igår en Sony HVR-Z1 och behöver komplettera med en mikrofon. Kameran (och således mikronfonen) ska användas till reportage/dokumentärfilmning med en hel del intervjusituationer. Jag skulle vilja ha en mikrofon som går att montera på kameran i mikrofonhållaren för enklare självkör men som även går att ta bort och köra med längre sladd för mer närgångna intervjuer. Finns det någon vettig mikrofon som funkar till detta? Jag är tyvärr usel på ljud. Jag har tittat lite på Röde NTG1 och NTG2. Kan dessa funka för ändamålet?[/citat]

 

Röde fungerar nog bra, kolla med scandinavia Photo de har det mesta. Jag kör med en trådlös anläggning som är att föredra, sen kör vi med skjortmicar på skådespelarna.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...