Jump to content

plug-in och .mbl-fil


frehåk
 Share

Recommended Posts

Hej!

Har ett problem som jag undrar om någon kan lösa.

Har köpt Adobe snazzi-paketet. Fick därigenom erbjudande att om jag registrerade min copia av premiere pro 1.5 på adobe så kunde jag få 10 st Magic bullet movie looks plug-in. Jag gjorde så och laddade ner dem och de lades automatiskt i plug-in mappen. Jag ser dem bland effekterna i premiere och kan lägga dem på ett videoklipp men resultatet blir inte vad det borde. Jag tar en titt på filerna i premieres plug-in mapp och ser att de har filändelsen .mbl och att min dator inte känner igen dessa filer och inte kan öppna dem. Jag misstänker att det är därför som de inte fungerar som de ska i premiere. Jag söker på nätet och hittar ett program som heter "Logger pro" som tydligen ska kunna öppna filerna men icke. Filerna ligger bara på 1-2 mb så jag antar att de måste packas upp av något program.

Ja så långt har jag kommit. Nån som varit med om något liknande eller som bara vet vad jag ska göra för att lösa problemet!?

/F.

Link to comment
Share on other sites

Av vilken anledning exakt vill du öppna .mbl-filerna? Försöker du skriva om källkoden? Källkoden är ju kommersiell så det kommer du nog inte att lyckas med i första taget.

 

Jag tror att felet sitter någon annastans än att din dator inte vill öppna .mbl-filer.

 

På vilket sätt beter sig inte dina plugins som dom borde?

Link to comment
Share on other sites

Den fil som är intressant är MovieLooks.aex. .mbl-filerna är presets och kan inte öppnas på något sätt i Premiere Pro. MovieLooks.aex kan inte heller den öppnas i Premiere Pro, däremot laddas den som en plug-in när du startar Premiere Pro. Så, MovieLooks.aex eller någon av .mbl-filerna kan eller skall inte öppnas i Premiere Pro.

 

Jag tror att felet du gjort är att bara lägga på Movie Looks på ditt klipp utan att välja något preset vilket ju gör att absolut ingenting händer. Lägg på Movie Looks på ett klipp och öppna Effect Controls Window och ändra preset under alternativet Looks Preset.

Link to comment
Share on other sites

Jodå, visst har jag ändrat alternativen under looks preset men alla tio olika varianter gör att klippet blir mörkare eller ljusare grått. Inte alls de effekter som de ska ge! Det är detta som jag tycker är konstigt!

Vad kan vara fel?

/F.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...