Jump to content

Titles och stillbilder i Premiere, utan problem med DV?


kalvfond

Recommended Posts

Hej,

 

Jag har förstått att DV-codecet inte är något vidare bra format för stillbildsanimationer och texter. Efter att jag gått över till att redigera i DV har jag märkt att det är svårt att få stillbildsanimationer att se bra ut, oavsett om man gör dem i Premiere eller After Effects. (Jag tycker det ofta blir hackigt och överdrivet mycket moireé-effekter). Misstänker att det har med DV-codecet att göra.

 

Så min fråga till alla ni erfarna DV-människor här, är följande:

 

Hur ska man arbeta för att få så bra resultat som möjligt på animationer och textskyltar? Kan man komma undan DV-codecet om man redigerar i Premiere Pro? Vad ska man tänka på om man gör texter och stillbildsanimationerna direkt i Premiere? Vilket "workflow" är bäst?

 

Det jag redigerar just nu ska levereras på DVD, så egentligen har jag inget behov av att gå omvägen via DV, men å andra sidan är ju mitt Premiere-projekt i DV oavsett. Filmen är dock ganska lång (c:a 1h), så om jag ska exportera hela filmen till After Effects (och göra texter och stillbildsanimationer där) behöver jag ha ett bra codec som inte skapar helt vansinnigt stora filer.

 

Vore guld om någon kan hjälpa mig här...

Link to comment
Share on other sites

Läs detta och följ rekomendationerna där så kommer dina titlar att bli bra, oavsett vilket program du använder till att göra dom.

 

Gör du texter i AE och importerar dom till PPro så finns det några andra trick att tänka på för att få texten att se bra ut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...