Gå till innehåll

premiere layers?


KF.ent

Recommended Posts

Hej hej, är det någon som vet någon plugin till adobe premiere så att man kan ändra "blend mode" på layerna, som i after effects, så att man tex kan ha tex soft light/hue/saturnation osv. det kanske redan finns det möjligheten i premiere bara att jag har missat den?

Länk till kommentar
Share on other sites

Varför de inte gör allt i ett program?

Om du inte har förstått det så är det olika märken, Adobe t.ex. De gör olika. Fast det är klart att Adobe kunde göra ett rejält program fast det skulle nog ta väldigt mycket minne från datorn...

Länk till kommentar
Share on other sites

enkel anledning: specialicering...

 

i redigeringsprogram ska man inte behöva hålla på med avancerade blending-modes, keying m.m. det är bara lite bonus som dom skickat med på kul... i ett redigeringsprogram så ska man kunna lägga klippen i ordning och snabbt kunna förhandsgranska resultatet för att känna på timing och sånt.

 

i compositingprogram är det däremot effekterna som ligger i fokus, och allt är specialiserat åt det hållet med lagerhanteringen, och allt annat som behövs.

 

för att hårddra det hela, anledningen till att det inte är ett inbyggt photoshop i Word är för att i word så ska man skriva text och lägga in bilder medan i photoshop så gör man bilderna. Vad har en kassör för nytta av att kunna göra egna penslar och healingbrusha i bilder? Nej denne ska ju bara skriva lite kallelser och redovisningar. En fotograf skiter ju fullständigt i om man kan skriva en roman med photoshop...

 

m.a.o. låt programmen göra det de är bra på... det finns en anledning till att det går att previewa en hel film i premiere medans man oftast bara previewar uppemot 30 sekunder i after effects.

 

Allt oftare så läser jag om gamlingarna i branschen som saknar den gamla goda tiden när man kunde gå till en specialist med ett klipp som behöver trackas, jag förstår dom. Nu förväntas alla kunna göra det som förr bara ett fåtal i effektstugorna orkade med att göra.

 

det är inte enbart pengar det handlar om...

Länk till kommentar
Share on other sites

Ja. Program som kan göra allting brukar i regel kunna göra allt men inte särskilt bra.

 

After Effects är skriven på fruktansvärt stabil kod. Varför sabba det genom att skriva om det till någonting det inte är skrivet för (klippa video)?

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...