Gå till innehåll

Går inte att bränna ner...


final_cut

Recommended Posts

Har laddat ner dokumentärfilm o.dyl. från LimeWire, men när jag ska bränna ner det på dvd står det "Det går inte att spela upp filen. Media Player stöder eventuellt inte den aktuella filtypen eller den codec som användes för att komprimera filen." Vad kan man göra åt det?

Länk till kommentar
Share on other sites

Det brukar det stå med nästan alla mediafiler tycker jag. Om du bara skall titta på den tycker jag VLC mediaplayer spelar det mesta. http://www.videolan.org/vlc/ .

Annars hittade jag bra bruksanvisning på http://www.archive.org/ där det finns en del film med bortslarvad upphovsrätt att ladda ner. Där hittade jag lite hjälpsidor med en länk med ett program som trollar om mpeg till vobstrukturer för att spela på teven. Fast, limeware? Är inte det fildelning?

Länk till kommentar
Share on other sites

[citat=gorse]Det brukar det stå med nästan alla mediafiler tycker jag. Om du bara skall titta på den tycker jag VLC mediaplayer spelar det mesta. http://www.videolan.org/vlc/ .

Annars hittade jag bra bruksanvisning på http://www.archive.org/ där det finns en del film med bortslarvad upphovsrätt att ladda ner. Där hittade jag lite hjälpsidor med en länk med ett program som trollar om mpeg till vobstrukturer för att spela på teven. Fast, limeware? Är inte det fildelning?[/citat]

 

Ja, det är fildelning. Hur annars ska man hitta "klassisk tv-historia" o.dyl., knappast på vhs eller dvd. Om du nu syftar på den olagliga sidan av det hela.

 

Så vad är meningen att jag ska göra med http://www.videolan.org/vlc/[/url] eller http://www.archive.org/ ...? Är det program man använder för att konvertera filmerna så man kan bränna ner dem/spela upp på dvdspelaren?

Länk till kommentar
Share on other sites

Den första (VLC) är så du kan se filmerna i datorn , istället för mediaplayern.

Den andra, om du letar efter en film att ladda ner i arkivet, så märker du att det är Mpeg-film de har. I deras FAQ finns en sektion hur man bränner deras filmer till DVD som man spelar i teven. På tex http://www.archive.org/details/feature_films finns Carnevals of the souls att ladda ner i full kvalite, eller nosferatu, och enligt amerikansk lag är det lagligt.

På sidan http://www.archive.org/about/faqs.php#Downloading_and_Playing_Movies

finns mer detaljerade anvisningar än jag ids skriva in. På samma sida, gå till rubkriken "How do I make DVD's from Internet Archive movies?" och du hittar resten.

 

Denna information ligger väl kanske lite på gränsen för vad som är tillåtet på detta forum, men från min del av informationen är lagligt efter som det gäller innehållet på http://www.archive.com men om pace har annan åsikt så går det bra att editera inlägget för min del.

Länk till kommentar
Share on other sites

Ok, nu funkar det att spela upp filerna i helhet (har laddat ner VLC Media Player), fast hur går jag tillväga för att bränna ner dem på dvd?

 

Är dock lika oroad över varför det inte gick att spela upp det korrekt i Windows Media Player. Det gick ju förr. När jag tänker efter lite så började problemet när jag hade installerat MAGIX Media Manager (i samband med filmredigeringsprogrammet), så nu när jag spelar upp musik så spelas det inte upp i Windows Media Player utan i det nya programmet. Kan det ha nåt med problemet att göra?

Länk till kommentar
Share on other sites

ja, det kan ha ett samband. Beror lite på hur du tittar på filer. Många bara dubbelklickar på filerna och låter datorn gissa vilket program som är bäst på att visa filen. Prova att hålla ner SHIFT, klicka med höger knapp på filmen och "Öppna med..." och välj Windows Media Player. Då spelar du i alla fall med den spelare du förväntar dig. Men jag tycker det händer ofta att filmer på tex sprocket inte spelar i mediaspelaren, men jag ids inte leta felet utan provar bara med en annan spelare. Mediaplayer classic är en annna favorit.

 

På din andra fråga får jag nog hänvisa till google om inte den sida jag redan nämnt kan vara till hjälp.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...