Jump to content

Cameo-fråga och opening credit-låt


zingoalla
 Share

Recommended Posts

Jag har ett par frågor till expertisen. Är på väg att förbereda pitchning av en Tv-idé och behöver således all hjälp som kan tänkas uppmustas ur detta forum. Vill att min begreppsaparat är up to date

 

1 - Vad heter det om man skriver en roll ÅT en specifik persen, och om man vill att den personen ska spela rollen som sig själv, som en Cameo, men förstås annorlunda, eftersom det är fiktion. En skruvad variant av sig själv

 

2 - Om man har en specifik idé för en låt som ska spelas under the opening credit... bör man skriva med det under "ACTION-elementet" då? T ex "Låt - 0.00 - 1.10"?

 

kommer säkert bomba med fler frågor snart, de här kändes mest aktuella

/Zingoalla

Link to comment
Share on other sites

Låten är svår.

 

Den kan vara väl motiverad och verkligen hjälpa till. Men oftast inte. En specifik låt brukar bara stråla att den som pitchar inte kan något om branschen, som måste ta hänsyn till rättigheter och kostnader.

 

Felet är att många pitchar utan att lita på att de som sitter där och bedömer vet vad det handlar om. Man ska förföra dem med en fantastisk historia och vara väl förberedd, så man kan svara på deras frågor som rinnande vatten.

 

När det gäller en specifik roll/cameo vet jag faktiskt inte hur du ska beskriva det. Men det kan vara farligt om idéen bygger på att en viss människa ska vara med. För den människan kanske inte är tillgänglig, så då kan det bli någon annan. Och går inte det... Ja då har du en idé som inte är mycket att hänga i granen om den faller på en sådan detalj.

 

Undantaget är om du är släkt med Persbrandt och han lovar att vara med, då har du ett försäljningsargument.

 

Men nu verkar det som du ska pitcha ett format eller så, och där brukar man vara vädligt detaljerad. Dock så är det farligt att bestämt hävda saker, man får mer ödmjukt föreslå utan att verka menlös. Balansgång...

 

Ja, flytande svar på en relativt flytande fråga. En sak som är rätt på ett ställe kan vara katastrofalt i samband med ett annat.

 

Tjo

/j

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...