Jump to content

FILMORAMA - Framtidens filmer - Var med och skriv!


ungfilm

Recommended Posts

Folk har sagt att filmmakarna hade brist på ideer men nej nej har universum brist på stjärnor..Sen den digitala tekniken kom ut där du i princip kan göra vad som helst för en mindre summa pengar, har det kommit fantastiska filmer men ochså 3 timmar långa filmer med effektsökeri och mindre handling.Nuförtiden verkar det nästan som ett krav på effekter. Skådespelarna hissas upp i vajrar framför grönskärm för att göra coola actionladdade fighter och effektscener trots att grönt betyder otur för skådespelare.Vad leder filmvärlden åt igenkligen?

Hur kommer filmerna se ut om 50 år? Hur långa kommer dom vara?...

Jag har nästan tröttnat på att sitta i biografen i 3 timmar och se på alla dom fantastiska effekterna dom har gjort. Effekter i all ära, det är fint en stund men sen igen o igen, tröttnar man på det, iallefall jag.

En bil exploderar, och jag bara gäspar.

Filmerna blir bara längre och längre.Tycker du att det skall vara så?

Kommer du kunna klara av och sitta i 5 timmar i biografen i framtiden?

Eller ska dom stanna vid 3 timmarsfilmerna och göra special edition dvder med längre versioner? Nu vet du vad jag tycker, nu vill jag veta vad du tycker.Här på forumet finns ju trots allt dom framtida regissörerna och manusförfattarna.Så SKRIV! heheh

Link to comment
Share on other sites

Angående längden på filmer så gör det mig ingenting om de är långa så länge det är intressant hela tiden. Till skillnad från femtitalets mastodontfilmer känns inte dagens tretimmarfilmer särskilt långa. Terminator 3 som är under två timmar kändes kort.

 

Effekter är kul, men då ska det vara något nyskapande. (Förutom bullet time, som jag aldrig kommer att tröttna på.) Exploderande bilar har man ju sett förr...

Link to comment
Share on other sites

Att filmerna blir längre vetefan om jag tror på, inte ens i snitt tror jag det är så, kanske några procent. Dessutom finns det inte alltför många filmer som är runt 3 timmar som bygger på special effekter... De jag har sett gillar jag så låt det stå för dig.

 

Men tycker du att dagens 3-timmars-special effekt-filmer är tröga, ta en titt på den här filmen då så ska du se att du ändrar uppfattning: http://us.imdb.com/Title?0004972 .

 

Tycker ditt första antagande är ganska felaktigt.. så 5 timmar är nog inte direkt något du behöver gräma dig för, men visst kan det förekomma... men då är det väl bara att undvika dem...

 

/A.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...