Jump to content

Garantier vid beg.


jonkanon

Recommended Posts

Hallå,

 

När det gäller försäljning av begagnade varor så finns ingen garanti om inte garantin lämnas av den som säljer. Garanti är ett avtal mellan handlaren och första kunden.

 

För garantier är något som finns i konsumentköpslagen och gör säljare skyldiga att ge garanti till konsumenter. Dock så lämnar inga leverantörer garantier utan har extra avtal som kostar för att ta hand om det. I vissa fall tar fabrikanten ansvar för produkten för att hålla sitt namn fläckfritt.

 

Detta gör t.ex att Siba tar hand om garantireparationer själv, för det är billigare att anställa reparatörer än att betala producenterna extra för garantiavtalet. Och som alla vet är det viktigt för företag att tjäna pengar och kapa kostnader. Så ogiltiga garantier är en punkt.

 

Jag vet inte hur Sibas policy ser ut när en vara fått ny ägare annan än den som ingick avtal med siba. Men vissa är snälla och tar ansvar även för saker som säljs ändå.

 

Men att skriva som många gör på olika annonser att det är 6 månaders garanti kvar är ingenting som är säkert ifall inte den som säljer lämnar den garantin. Bara så ni vet.

 

Sverker Olofsson provided this info....

 

/jon

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...