Jump to content

dropped frames i premiere pro


Jockzon

Recommended Posts

Jag vet inte vad det är för fel, för det har aldrig hänt förut, men efter 8 sekunder (i ett PAL widescreen project) börjar premiere hoppa över massa rutor (dropped frames). Någon som känner till varför det kan hända, för jag börjar bli sur på att ett så bra program börjar djävlas med mig.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Jockzon] "...men det konstiga är att det fungerade förr med min externa hdd.."

 

Att det funkade "förr" kan bero på att disken (HD:n) då inte var fragmenterad. När man lagrat och raderat filer på HD:n en tid hackas det lediga utrymmet upp. En ny fil kan då inte lagras i en följd på en sammanhängande yta utan delas upp och sprids ut på lediga HD-snuttar. Då tar det längre tid för systemet att hitta, läsa och visa din film och du riskerar att få frame drops. Några tips:

 

Låt dina filmprojekt få en egen stor separat intern HD (1500-2500 SEK). (En extern HD har lägre överföringshasighet, men funkar t ex för transport av filer till annan dator). När du är klar med ett projekt, för över de vitala filerna till DVD och radera dem och resten/skräpet från HD:n. (Adobe PP har en utmärkt "Trim project"-funktion som samlar de filer du verkligen änvänt i slutversionen "under en hatt", i en katalog/mapp på HD:n Från den mappen kan du sen enkelt köra en backup till DVD eller annat medium.) När du rensat HD:n, kör datorns defragmenterings-program, kan ta flera timmar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...