Jump to content

Stunts


Asterix

Recommended Posts

Det verkas inte tas upp så mycket kring stunts på voodoofilm, utan ni kanske använder er mer utav specialeffekter?

Personligen tycker jag stunt i många fall ser snyggare och mer verklighetstroget ut än flashiga specialeffekter.

 

Någon som vet vart man kan få tag på "stunt-hjälpmedel", dvs. flaskor m.m. samt tips och trix, länkar om detta, likt det finns för annat här på voodoofilm?

 

 

Tack

Link to comment
Share on other sites

Nej, grejen med stunts är att det är mycket svårare att jobba med. Det är mycket lättare att bara filma något utan för mycket grejor till och sedan fixa resten i datorn när man är amatör.

 

När man använder stunts så blir det givetvis mycket snyggare, men som jag märker nu när vi jobbar med det i en produktion att det är så mycket svårare att få grejorna. Det är ju dessutom farligare så man måste vara mycket mer försiktig.

 

Dessutom är det ju tyvärr inte så att man kan gå och köpa till exempel stuntglas i närmaste butik. De är oftast väldigt sällsynta om man överhudutaget kan köpa dem i en butik. Men det bästa tips jag kan ge är nog att höra sig för med de "stuntföretagen" som finns då de är de som har grejorna eller iaf kanske kan hjälpa en framåt.

 

http://www.stuntgruppen.se/

http://www.swan-t.se/

Link to comment
Share on other sites

hej alla ni som frågar om stund jag är en kille på 17 år som håller på att forska , och gör oftast mina egna stund i filmer- jag har bland annat gjort en hel del stunt för anndra tillexempel att rulla ner från trappor och försöka få det så verklighets troget som möjligt vill ni veta mer så kan ni skicka till min hotmail. Ronnie_eliasson@hotmail.com

 

har varigt med i 4 filmer-fighting filmer och jag sitter och redigerar B-film men stunterna är toppen smile kan skicka ett klipp nån gång

Link to comment
Share on other sites

[citat=orange]Dessutom är det ju tyvärr inte så att man kan gå och köpa till exempel stuntglas i närmaste butik. De är oftast väldigt sällsynta om man överhudutaget kan köpa dem i en butik. Men det bästa tips jag kan ge är nog att höra sig för med de "stuntföretagen" som finns då de är de som har grejorna eller iaf kanske kan hjälpa en framåt.

 

[/citat]

 

Flaskor gjutna i breakaway-glas finns att köpa hos Pyro Smålands Krutbruk

http://www.pyrosmalandskrutbruk.se

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...