Jump to content

Insider på ProCivitas


occasus

Recommended Posts

Eftersom du har den goda smaken att bo i Sveriges förnämsta stad så ska jag med nöje ge lite feedback! :-)

 

Filmen största problem är att den är ojämn. Det märks att du har känsla för bild-och ljudkomposition men filmer blir lite för "plojjig" för att kunna tas på allvar. Ibland använder ni samma tonläge som i i riktiga "Insider" och ibland dyker det upp rena sketch-scener (såsom pokerlirarna). Ni borde har bestämt er från början att köra en viss stil konsekvent.

 

Angående skådespelarna: min erfarenhet är att min INTE ska ge amatörskådespelare lappar att läsa ifrån, det är bättre att bara ge dem ett par stolpar och låta dem improvisera ihop sin egen dialog.

 

Du använder musiken väldigt bra. Bra tajmat med fotot och rätt val av musik till de olika scenerna.

 

För att summera: tänk på stilen i framtiden! Är det en komedi, skräckfilm, dokumentär eller vad? Publiken är väldigt känslig för vilka "regler" som gäller beroende på vilken genren är, och kan därför bli förvirrad eller uttråkad om man blandar hej vilt.

Link to comment
Share on other sites

[citat=e93mw]Filmen största problem är att den är ojämn. Det märks att du har känsla för bild-och ljudkomposition men filmer blir lite för "plojjig" för att kunna tas på allvar. Ibland använder ni samma tonläge som i i riktiga "Insider" och ibland dyker det upp rena sketch-scener (såsom pokerlirarna). Ni borde har bestämt er från början att köra en viss stil konsekvent.[/citat]Det är inte meningen att den ska "tas på allvar", det är ren och skär komedi/ironi ämnad åt de som går på skolan eller känner till den genom vänner/familj. Jag förstår att det kanske inte är så kul för er andra att tvingas lyssna på deras interna skämt men min uppgift i produktionen var att få det att se snyggt ut rent visuellt (och ljudmässigt). Självklart skulle riktiga Insider aldrig blanda reportage med "sketcher" men filmens huvuduppgift var att framkalla skratt hos publiken och det gjorde den.

 

[citat=e93mw]Angående skådespelarna: min erfarenhet är att min INTE ska ge amatörskådespelare lappar att läsa ifrån, det är bättre att bara ge dem ett par stolpar och låta dem improvisera ihop sin egen dialog.[/citat] Det gjorde vi några gånger, t ex med den pingisspelande läraren som jag tyckte gjorde ett bra jobb. Jag håller med om att lappar ofta inte är någon bra idé, tyvärr blir man ibland tvungen till det när "skådespelarna" har ont om tid. I Vasils fall blev det rent av komiskt när han var så usel :D

 

[citat=e93mw]För att summera: tänk på stilen i framtiden! Är det en komedi, skräckfilm, dokumentär eller vad? Publiken är väldigt känslig för vilka "regler" som gäller beroende på vilken genren är, och kan därför bli förvirrad eller uttråkad om man blandar hej vilt.[/citat] Jag förstår absolut din poäng, men måste ändå försvara mig lite. ;) Vissa scener ville eleverna tvunget ha med (oavsett vad jag tyckte om dem), t ex pokerscenen och "OK, OK, ni får MVG!!"-scenen. Jag kom inte på något bra sätt att blanda in detta i "dokumentären" och gjorde dem därför på spelfilmsmanér. Det funkade jättebra på vår publik men det är möjligt att de inte kan se lika objektivt på den som andra.

Tack för recensionen, konstruktiv kritik uppskattas alltid!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...