Jump to content

Ljudinspelning, In Ear(Jabra Elite) vs Rode Wireless


Tokstabil

Recommended Posts

Hej 

Jag driver ett företag i träningsbranchen och har sedan start, drygt 3 år sedan, inriktat mig på personlig träning över nätet. 

Hittills har jag spelat in video med min Huawei P20 Pro och har generellt fungerat mycket bra. Jag är inte ute efter perfekta videos men vill samtidigt ge kvalité, tillräckligt bra ljud och ljus är viktigt. 

Största utmaningen har vart att spela in instruktionsvideos eftersom jag tar in ljud via mobil-micen. Jag måste vara ytterst noggrann med miljöer, ffa andra ljud(andra röster, knarrande golv, vinden och ekon. Detta gör att jag blir begränsad till inspelningsplats och metod. 

 

Jag har kikat på en mygga från Rode ( https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/foto-video/mikrofoner/tradlosa-mikrofoner/rode-wireless-go-tradlost-mikrofonsystem-p57677?gclid=Cj0KCQiAlZH_BRCgARIsAAZHSBl8UHoVPfzCV5e7K2BkaUa1Ojc4Jt6jTjl6xeTuAK-OFD55xBSGhAMaAqJSEALw_wcB&gclsrc=aw.ds ) men denna kommer att begränsa mig de gånger jag vill spela in videos där jag är mer aktiv. Ex om jag vill livesända ett träningspass eller instruktionsfilm för komplexa rörelser.

Jag har då börjar fundera på att köpa ett par true wireless in ear hörlurar, ex Jabra Elite 85t (https://www.jabra.se/bluetooth-headsets/jabra-elite-85t ). Enligt reklamen och omdömen på nätet fungerar de bra vid röstsamtal i flera miljöer. Jag har sett att YouTubers, ffa inom träningsbranchen, ibland använder liknande lurar. 

Har du någon erfarenhet eller kunskap att dela med dig av för att guida/råda mig till mitt bästa köp. 

Tack på förhand. 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...