Jump to content

Silhuett - Kortfilm


BurningCatSandals

Recommended Posts

Hej! Bestämmer mig nu efter flertalet avslag från filmfestivaler under sommaren och under den senare delen av våren att dela mitt gymnasiearbete här. Filmen Silhuett spelades in under slutet av Januari till slutet av Februari och självaste filmen blev klar den 14e April detta år.

Jag vann pris för bästa gymnasiearbete på min skola för denna film och under denna tid mellan dess och nu har jag haft tid att kunna reflektera och analysera brister och fördelar filmen har. Jag vill därmed dela den här så att andra kan se den och möjligen kommentera ifall fler brister hittas.

Link to comment
Share on other sites

Hejsan. Ni har en rätt stark personligt stil i berättandet och närbilderna där huvudpersonen står och tittar med tom blick är mycket bra. Därför vann den. Helt klart. För festivaler är den överstarka bildkontrasten nog ett problem, då man har svårt att se ansiktena. Det kan lösas med ett filter. Ljusblått skulle jag rekommendera. Snön ser ju mycket bra ut. Filmen har rätt mycket small-talk som gör berättandet svår att följa. Det skulle löna sig att klippa den 50% kortare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...