Jump to content

Långfilmsidéer


ghijohansson

Recommended Posts

The Death of Stalin har ju blivit känd som en film baserad på en absurd händelse i modern historia. Då jag läst seriealbumet (men inte sett filmen) så håller jag med om att historien är märklig.

 

Finns fler märkliga historier som nog skulle passa för film. Jag menar sådant som är ännu mer bortglömt av dagens biopublik.

 

Under nazi-tiden uppmuntrades hedendom i Tyskland, och 100,000(?) nyhedningar valde att dyrka Hitler som en levande gud.

 

Mao är dock så vitt jag kan se den nutida person som flest personer anser ha varit en gud i mänsklig skepnad. Taoistisk gud med 10 miljoner(?) troende.

 

Märkligheter förekommer även i Sverige. Kring 1970 ville vissa personer att staten skulle stå för vuxenunderhållning, för att garantera kvaliteten.

 

För trickfilmningsentusiaster finns en 200 år gammal svensk historia. Ragundasjön som plötsligt försvann genom ett missöde.

 

Ni andra är hjärtligt välkomna att lägga till annat som skulle passa för film.

 

I likhet med många andra så gör jag en minnesanteckning varje gång jag kommer på något som jag hoppas i framtiden kan bli en film. Senast jag räknade var det sisådär 600 idéer jag antecknat. En del av er andra har väl också gott om anteckningar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...