Jump to content

Sämre kvalité i premiere pro (hjälp!) Tre frågor


Gustavst

Recommended Posts

1. Jag har filmat med en Nikon D5000 tycker att kvalitén redan var rätt dålig men så fort jag drog in klippen i premiere pro blev kvalitén ännu sämre! Har alltså inte lagt på några effekter utan bara importerade klippen till programmet! Hur löser man detta?

 

2. Bilden blir lite grusig när man filmar. Beror det på inställningar eller att kameran är dålig att filma med? (Nikon D5000)

 

3. Hur ska man exportera för bästa kvalitén? Ska spara på en macbook air och eventuellt lägga ut filmen på youtube!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

1. Gissar att din Nikon spelar in i .mov men oavsett detta ska det inte bli sämre när du importerar materialet. Jämför du med hur det ser ut på skärmen på kameran med hur det ser ut på datorskärmen förstår jag att du blir besviken men som sagt. Det ska inte bli sämre kvalitet när du importerar klippet. Nikon D5000 är inte en bra film-kamera enkelt uttryckt. Jag kör t ex med SONY HXR-NX5u och SONY A7ii (inte R eller S tyvärr) och de levererar OK kvalitet men kostar också mycket mer än en D5000.

 

2. Gain/ISO: Hur är ljusförhållandena när du filmar? En svag (billig) kamera/objektiv klarar inte av att filma när det är dåligt ljus. Med "Dåligt ljus" menar jag allt som inte är dagsljus/motsvarande. Ju lägre ISO du filmar i desto mindre grynighet får du i filmat material. Hur lågt kan din kamera gå? 50? 100? jag gissar att ditt material blir grynigt redan vid ISO 1000 vilket gör att du inte kan spela in material utan grynighet när ljuset är mindre bra.

 

3. Det är generellt svårt.. Är kameran eller råmaterialet dåligt blir det inte bättre när du exporterar klippet/filmen. Klart att du kan arbeta med färgerna och allt som har med det att göra. "Lumetri Color" - Är materialet överexponerat kan du dra ner på exposure och är det underexponerat kan du öka men det blir ju aldrig bättre än råfilen medger. Det kan se bättre ut om du skalar ner formatet.. så om du filmat i 1080p kan du testa att exportera det i 720p t ex.

 

Det var mina tankar :)

 

/M

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...