Jump to content

Avtal för cast & crew inför stundande inspelning?


Untitled

Recommended Posts

Hej!

 

I höst är tanken att vi ska börja inspelning av ett mikrobudget projekt under egen regi. Finansiering sker främst ur egen ficka och jag erbjuder alla delaktiga i filmen en symbolisk summa i lön samt en procentuell del utav filmens potentiella vinst. Kruxet är det när det kommer till att skriva avtal samt hur det fungerar kring att betala skådespelare och filmarbetare.

 


    Hur noga bör man vara? Räcker det att själv skriva ett avtal som bägge parter får skriva på, eller bör man söka juridisk hjälp för att formulera sådana avtal?


    Inför distribution och händelse av vinst, bör man ombilda egen firma (vilket jag har nu) till aktiebolag för att underlätta utbetalning av den procentuella delen varje skådespelare och filmarbetare är berättigad till enligt våra överenskommelser?


    Betalar man ut den symboliska summan i lön eller låter man varje part fakturera? Fördelar nackdelar?

 

Många frågor, men vore ypperligt tacksam för tankar och funderingar kring ämnet. Om någon känner sig manad att reda ut frågetecknen över Skype / telefon så skicka mig gärna ett PM.

 

Allt gott//

Link to comment
Share on other sites

Hej. Gratulerar på förhand för ett lyckat projekt. Du verkar nämligen vara exemplariskt nogrann. Mitt förslag är att du söker in internet för färdiga kontrakt. Det ger i alla fall en riktlinje. Minns att jag hittade åtminstone på tyska, tidigare.

 

Kunde inte låta bli att le efter den kommentaren, tack ska du ha! Låter som en bra idé, riktlinjer är bättre än inga linjer alls! Hojtar till om jag hittar något.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...