Jump to content

Sista måltiden - Gotländsk kortfilm


Klintbom
 Share

Recommended Posts

Tjena! Jag har nyligen gjort kortfilmen "Sista måltiden" skriven och regisserad utav mig. Den handlar om en kvinnlig huvudkaraktär som ska göra en bekännelse för sin man under en restaurangmiddag. Jag vore tacksam för respons och feedback för vidare utveckling till framtida projekt! Tack på förhand, mvh. Viktor :)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hmm.. Overall tyckte jag manuset inte riktigt räckte till. Ganska standardberättelse och dramaturgi på nå vis. Någon ska erkänna något till någon, tvekar på grund av samvete, men ser sen att den andre förtjänar det och erkänner till slut. Om den klyschan ska dras tycker jag det behövs intressantare dialog.

 

I slutet erkänner hon att hon är lesbisk, va? Det uppmärksammades inte tydligt nog tycker jag. DEN underliggande ploten hade du kunnat jobba mer med. T.ex att hon tittar på tjejer och att han misstänker någonting. Inte att han bara är ett fån som inte fattar ett dyft och försöker sen förklara sig utan ståndpunkter. Det blev mest: "hej, jaha, okej, hejdå".

 

Ljuset är lite för riktat rakt på för min smak. Bakgrundsljudet är för högt. Man vill inte höra ambience röster på engelska. Det ska mest vara surr i bakgrunden som fyller upp ljudmattan.

 

Dramat är lite si så där. Dem passar inte ihop och det blir svårt att sympatisera med någon av dem. Kanske hade behövt ta in lesbiska dramat lite mer som jag nämnde innan och få in karaktärernas kontext. Bygga upp hennes avslöjande lite mer och sen slänga in något som vänder upp och ner på berättelsen.

 

Förlåt för mina sågningar. Det jag tyckte var bra var kameraspråket ibland och klippningen. Introt var snyggt. När hon står i baren var bra. Ändå fint foto.

 

Fortsätt gör film tycker jag definitivt :) Spinn vidare på hur det går att få relationsdrama intressant och gör karaktärerna sammansatta.

 

Fred å film

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...