Jump to content

Bröllopsfilm


plattfot
 Share

Recommended Posts

Hej!

 

Jag och min tjej funderar på att börja göra bröllopsfilmer ihop och jag vill höra lite vad ni tycker. Har vi någon chans?

Det bör nämnas att vi är helt färska och vi har än så länge bara gjort en film. Paret blev jättenöjda, men eftersom de fick det gratis och inte ens hade planerat en film så förväntade de sig nog inte så mycket.

 

Hur som helst.

Vi gjorde två olika filmer. En lång och mer kronologisk verision, innehållandes hela vigseln osv, och så gjorde vi denna, korta highlight-varianten på 6 minuter.

Vi hade verkligen uppskattat om någon kunde ta sig de minuterna och kolla igenom den och kanske lämna någon kommentar. vi vill bara ha någon sorts kritik/reaktion av någon utomstående.

Det är lite segt i början men försök gärna att inte spola förbi. Klippningen blir bättre lite längre in som ni kanske kommer märka.

 

https://vimeo.com/188470716

 

 

Utrusting:

1x BMPCC

1x BMMCC

Speedbooster på båda

Sigma 18-35mm på båda

För ljud så hade vi 3st Zoom H1 och under vigsel myggade vi prästen med Aputure A-LAV

Sen lite extra godis som Edelkrone sliderone, Aputure M9, Sirui monopod, Benro stativ etc.

 

Efterbehandling:

Asus rog G751

Win 10

Klippning och färg i Davinci Resolve 12.5

 

 

Vi tackar för er tid!

/Patrick & Frida

Link to comment
Share on other sites

Lite skakigt/ryckigt på sina ställen, hade slängt på AE warpstab. CC/exponering är för det mesta kanon, jag hade kanske övat lite mer på komposition, saknade riktiga closeups. Var problem med hertzen på ett par klipp men det behöver jag väl inte påpeka.

 

"Har vi någon chans", ja alltså det finns asduktiga filmskapare som inte någon kollar på (finns en japansk snubbe på vimeo som gör helt sjukt snygga bröllopsvieos men inga views) och motsatsen till det finns det dom som har flera 100k likes på facebook och filmar som krattor (I'm looking at you, Lindsey Stirlings pojkvän *snurra runt kameran i varenda shot*).

 

Det handlar till 90% om hur ni marknadsför er, man behöver ha mad skillz för att lyckas i denna branschen. Mycket tålamod med kunder dock, jag filmar/fotar bara bröllop privat, skulle aldrig jobba med det.

 

 

Tack för att du tog dig tid!

 

Skak och ryck ja, min sagt. Det var nästan svårt att plocka ut klipp eftersom det mesta blev jätteskakigt. Vi måste bli bättre på att använda våra monopods, och framförallt så kommer vi byta ut våra objektiv till något med IS istället, vilket bör hjälpa en del. Kanske skaffa oss ett bra tele också, så vi kan ta close-ups som du säger. Det är jättesvårt att komma nära märkte vi.

Angående hertzen så var första gången vi filmade för slow-motion så vi valde bara högsta frame-raten utan att tänka oss för. Men nu har vi förstått att vi ska köra med 50fps istället för 60, för att undvika "flicker". Vissa misstag måste göras en gång för att lära sig antar jag :))

 

tror vi behöver vara säkrare på våran grej innan vi kan marknadsföra oss som ett företag och ens ta betalt.

Men tanken som vi har haft sedan vi upptäckte dessa bröllopsfilmer, alltså inte den klassiska "en-farbrors-kamera-på-ett-stativ-i-ett-hörn"-filmer utan denna mer kreativa och filmiska stilen, det har varit att det inte finns så många i sverige som gör detta. Jag kan ha fel, men bilden jag får är det inte tagit sig hit och blivit så stort som det kan vara. Men då är det ju som du säger, kanske ännu mer viktigt med bra marknadsföring.

 

Mad skillz står först på listan nu. Vi behöver öva ett par(eller flera) gånger till tror jag :)

Återigen, tack för ditt svar!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...